Počinje polufinale Zapada: Neizvesno u seriji Finiks – Denver, Klipersima Lenard jedina nada

Prve utakmice polufinala plej-ofa Istočne konferencije NBA lige već su za nama, a u toku naredne večeri počinju i polufinalne serije na Zapadu.

Ostalo je da najavimo serije između Finiksa i Denvera, odnosno Jute i LA Klipersa, a sjajni @salevidub potrudio se da vam predstavi mogući ishod u ovim, nadamo se, uzbudljivim duelima.

Finiks – Denver

U ovoj seriji očekujem vatromet i neizvesnost do samog kraja. Dva veoma izjednačena suparnika, svaki sa svojim prednostima. Iako će Ejton sigurno efektivnije braniti Jokića nego što je to činio Nurkić, očekujem jos jednu monstrumsku plej-of seriju MVP NBA lige. Takođe, osetnu prednost bi Denver trebalo da ima i sa Porterom, budući da su svi suparnici mnogo niži od njega (Kreg, Krauder, Bridžis, Džonson).

Sa druge strane Finiks je veoma dobro izbalansirana ekipa sa vrhunskim trenerom i ima veliku prednost sa vođom u liku Krisa Pola i fenomenalnim strelcem kakav je Devin Buker. Jedva čekam duele između Kampaca i Pola, jer mislim da ce prštati na sve strane od provokacija dva prekaljena veterana. Ako Fakundo uspe da uđe u glavu Polu, što neće biti ni najmanje lako, onda Nagetsi postaju favoriti u seriji.

Takođe, veliko je pitanje kako će Denver braniti Bukera. Verovatno će odbranu na njemu početi Rivers, ali gotovo je sigurno da će pokušavati da ga zaustavi Gordon, kao što je to činio u nekim navratima i protiv Lilarda. Ključna stvar bi mogle da budu i lične greske Ejtona, jer ako on bude imao problema Frenk Kaminski je igrač preko kojeg Jokić može da poentira svaki put. Moguće je da se u toj varijanti trener Vilijams odluci čak da pokuša sa Šaricem na Jokiću. Takođe, doprinos igrača sa klupe može da bude presudan, kao što je recimo Monte Moris, uz Jokića, najzaslužniji za dve poslednje pobede Denvera nad Portlandom, tako su Kameron Džonson i Kameron Pejn imali ogromne zasluge za eliminaciju Lejkersa. Uglavnom, mnogo zanimljivih stvari nas očekuje u ovim mečevima. Očekujem dugačku seriju od 6-7 mečeva i prolazak Nagetsa u finale Zapada.

Juta – LA Klipers

Iako je Juta završila seriju sa Memfisom sa relativno komotnih 4-1, ta serija nije bila jednostavna ni najmanje. Treća i četvrta utakmica su bile na 3-4 poena razlike u poslednjih 3-4 minuta, ali je ubitačni napadački arsenal Jute prelomio u završnicama. Klipersi su nekako uspeli da se domognu polufinala nakon iscrpljujuće serije sa Dalasom, ponajviše zahvaljujući neverovatnim partijama Lenarda, ali i Redžija Džeksona koji je bio x faktor. Takođe, vredi spomenuti i veoma solidna i konstantna izdanja Pola Džordža. Međutim, za razliku od “Luke Dalasovića ili MeveriDončića”, Juta Džez je potpuno druga priča i drugi kalibar suparnika.

Razmišljajući šta da napišem u najavi ove serije, nisam uspeo da nađem ništa u čemu vidim neku prednost Klipersa, osim možda u individualnom kvalitetu Lenarda. Ako on bude na maksimumu konstantno, a takođe mu se pridruže i svi ostali, onda Klipersi imaju neku nadu. U suprotnom mislim da oni jednostavno neće imati rešenja za Gobera u reketu, te za baraže trojki kojima će ih zasipati Džezeri. Ono što raduje sve navijače Jute je činjenica da je Mičel u top formi nakon dužeg odsustva i što igra na svom standardnom nivou. Očekujem kratku seriju sa možda par neizvesnih mečeva, ali i prolaz Jute u 5 utakmica.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Odbojkaši Srbije počinju pripreme za Ligu Nacija

Igor Kolaković, prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije, zakazao je početak priprema za VI Ligu nacija 2024. u ponedeljak,...

POVEZANE OBJAVE