Šta nas čeka u seriji između Filadelfije i Atlante

NBA plej-of je opravdao očekivanja ljubitelja košarke, a nema sumnje da će mečevi biti još bolji kako se bude bližilo veliko finale.

Atlanta je povela protiv Filadelfije na startu polufinala Istočne konferencije, a mi vam sa malim zakašnjenjem donosimo analizu i očekivanja @salevidub kada je ova serija u pitanju.

U ovom duelu se maltene sve svodi na činjenicu da li će i u kojoj meri Džoel Embid biti spreman. Ukoliko bude približno na nekih 90% onda bi trebalo da Filadelfija bude izraziti favorit. Međutim, ako ne bude baš u potpunosti spreman, onda se situacija drastično menja i Atlanta postaje favorit u seriji.

Mnogo toga će zavisiti od toga kako Atlanta bude šutirala sa vanjskih pozicija i koliko će Klint Kapela biti u stanju da se suprostavi Embidu, a da ne napravi veliki broj prekršaja. Takođe, biće interesantno posmatrati koje defanzivno rešenje će Rivers pripremiti za Janga.

Simons je jedan od najboljih defanzivaca u ligi, ali je Jang mnogo brži. Pretpostavljam da će se na njemu smenjivati Grin, Tajbl, a moguće u nekim fazama i Simons. Ako Embid bude zdrav, kao što sam na pocetku napisao, predviđam 4-1 za Filadelfiju, a ukoliko situacija bude obrnuta, onda prednost dajem Atlanti za 4-2 i prolazak u finale Istoka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan bez najboljeg na derbiju!?

Fudbaleri Partizana u subotu protiv Crvene zvezde imaju priliku da uhvate poslednji voz u borbi za titulu šampiona Srbije. Crveno-beli...

POVEZANE OBJAVE