Jovanović pred finale: Moramo da odgovorimo na čvrstu Zvezdinu odbranu

Sutra počinje finalna serija plej-ofa košarkaške lige. Kao što je već poznato sastaju se ekipe Mege i Crvene zvezde. Prva utakmica na programu je u sredu od 20 časova u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

Trener Mege Vladimir Jovanović rekao je da veruje u svoj tim kao i da moraju da odgovore na čvrstu igru Zvezde u odbrani.

Čeka nas veoma zahtevna utakmica protiv Crvene zvezde, tima koji je igrao Evroligu i koji ima veliki sastav. Na svakoj poziciji ima minimum po dva i više nego kvalitetna igrača. Sigurno je da će pokušati da diktiraju tempo utakmice, pre svega intenzitetom i kontaktom u odbrani. U finalu ABA lige su pokazali da su nivo agresivnosti i čvrstine u odbrani digli na najviši mogući nivo i da tu leži njihova snaga. Bez pune koncentracije i odgovora na tu čvrstinu i njihov način igre biće jako teško igrati protiv Zvezde. Mi, opet, imamo svoje kvalitete i pokušaćemo uz više nego potrebnu dozu čvrstine i koncentraciju svih 40 minuta, da napravimo što bolju utakmicu, a samim tim i seriju sa Crvenom zvezdom, rekao je trener Jovanović.

Finalna serija će se igrati na dve pobede, druga utakmica je na programu u petak od 20 časova u Hali Mega fektori bez prisustva gledalaca, dok će se eventualna majstorica igrati u nedelju od 20:30 u hali “Aleksandar Nikolić”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE