Zvezda pokazala silu Megi

Crvena zvezda – Mega 98:69 (31:17, 26:20, 21:19,20:13)

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Megu u prvom meču finala plej-ofa Košarkaške lige Srbije. Crveno-beli slavili su rezultatom 98:69 i tako poveli 1:0 u seriji. Analiza meča apsolutno nije potrebna, na terenu je postajao samo jedan tim.

Najbolji u Zvezdi bio je Dobrić sa 20 poena, pratio ga je Radanov sa 15.

U Megi Kazalon je stao na 16 poena, dok je Matković ubacio 10.

Počelo je spektakularnim zakucavanjem Simonovića u prvom napadu Mege. Ispostavilo se da je to bilo i jedino vođstvo gostiju na meču. Zvezda je uzvratila trojkama, ali nije štu bio presudan kod stvaranja razlike za domaći tim. Glavni razlog bio je ofanzivni skok. Košarkaši Mege bili su nemi posmatrači pod svojim obručem dok su Noko, Dobrić i Jagodić-Kuridža skupljali lopte za drugi, a često i treći napad. Posle pet minuta igre bilo je 15:8 za Zvezdu. Prvu dvocifrenu razliku branilac titule imao je samo dva minuta kasnije, bilo je 21:11. U poslednjoj sekundi prve deonice Ognjen Dobrić pogađa trojku sa devet metara i donosi +14 za svoju ekipu, 31:17. Dobrić je za prvih deset minuta postigao 15 poena. Trojka Dejana Davidovca bila je već sedma Zvezdina, a posle nje domaćin je poveo sa 41:22 u 14. minutu. Ubrzo je razlika prešla dvadeset poena, 46:24, kada je Mega počela da pokazuje znake života. Zahvaljujući minijaturi Boriše Simanića, jednim sjajnim zakucavanjem i trojkom iz kornera, Mega pravi 7:0, a nakon poena Kazalona bilo je 46:31. Tu su gosti opet stali, Lojd je izblokirao Novaka na polaganju, a nešto kasnije i Noko Kazalona, dok je na drugoj strani Simonović u dva napada ubacio dve trojke i opet odveo Zvezdu na +19. Dobrić se pretplatio na poene u poslednjoj sekundi, kao u prvoj četvrtini, uradio je to na isteku druge, pa se na duži odmor otišlo sa 57:37. Dobrić je sakupio 18 poena, dok su Lazić, Simonović i Lojd dodali po 6 za domaćina. Kod Mege samo je Kazalon bio raspoložen, on je postiga 10 koševa.
Drugo poluvreme počelo je sjajnom igrom Zvezde i baš lošim izdanjem Mege. Domaćin je konstatno držao Megu na 20 poena razlike . Imala je Mega nekoliko dobrih napada koje je iskoristila, međutim trojkom Radanova i kasnije ulazom uz koš faul potvrđuje da je Zvezda večeras mnogo bollji protivnik.
U poslednju četvrtinu ulazimo rezultatom 78:56, a crveno beli tokom cele utakmice drže sve pod kontrolom.
U četvrtoj četvrini postoji samo jedan tim, apsolutna dominacija Zvezde. Odlična kontrola skoka i vrhunski šut odveli su crveno bele na plus 30. Utakmica je odvano već rešena, a trojkama Cerovine i Kazalona malo se smanjila ta prednost. Sjajno šutersko veče Zvezde završava Rit, koji je pogodio trojku, a to je 16. trojka Zvezde na ovom meču.
Pobeda Crvene zvezde rezultatom 98:69. Crveno-beli vode sa 1:0 u seriji

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Makabi se seli u Štark Arenu

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva od početka rata igrali su kao domaćini u dvorani "Aleksandar Nikolić". Ipak doći će...

POVEZANE OBJAVE