Đoković: Nadal je moj najveći rival!

Najbolji teniser sveta naš Novak Đoković kaže da predstojeći meč polufinala Rolan Garosa protiv Rafaela Nadala predstavlja poseban izazov, zbog toga što Nadala smatra za najvećeg rivala u karijeri.

Novak je pobedom nad Beritinijem sa 3:1 u setovima, zakazao meč sa najvećim rivalem.

Nadal je četvrorostruki uzastopni šampion Rolan Garosa, a ukupno 13 titula u Parizu dodatno govore koliko težak zadatak čeka Đokovića.

To nije kao drugi dueli. Najveći izazov je igrati protiv Nadala na šljaci na ovom stadionu gde je imao velikih uspeha u karijeri. Naši mečevi donose dodatnu napetost i očekivanja. Naše rivalstvo je istorijsko za ovaj sport. Imao sam privilegiju da igram protiv njega toliko puta. Rivalstva sa njim i Rodžerom pomogla su mi da poboljšam svoju igru. Da, verovatno ću Rafu odabrati za najveće rivala kojeg sam imao u karijeri. Priprema meča protiv njega, podloga, uslovi, razlikuju se od meča do meča, rekao je najbolji teniser sveta.

Što se tiče ovog polufinala Novak je rekao:

Nema mnogo igrača koji su ga pobedili na ovoj podlozi. Ovo je dobro projektovano polufinale. Mnogi ljudi su razgovarali o potencijalnom meču. Tu smo. Suočićemo se još jednom. Tokom prethodnih nekoliko godina imali smo nekoliko duela. Prošle godine je dominirao u finalu protiv mene. U petak će uslovi biti drugačiji. Nadam se da ću da nastupim na višem nivou nego u prva dva seta tog finala. Kvalitet i nivo tenisa koji sam imao u Rimu, Beogradu i ovde daje mi dobar osećaj pred ovaj meč. Imam samopouzdanje. Verujem da mogu da pobedim, inače ne bih bio ovde. Imaćemo veliku bitku, jasan je Đoković.
Njihov meč zakazan je za petak, a naš teniser vodi 29:28 u pobedama!

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Klop se izvinio: Dogodilo se i više to ne možemo da promenimo

Trener Liverpula Jirgen Klop izvinio se navijačima zbog poraza od Evertona, posle kojeg su se njegovi fudbaleri udaljili od...

POVEZANE OBJAVE