Prvo Grend Slem finale za Pavljučenkovu

Ruska teniserka, Anastasija Pavljučenkova, prvi je finalista ovogodišnjeg Rolan Garosa.

Dominaciju u juniorskoj konkurenciji nisu pratili odgovarajući rezultati na seniorskom nivou, pa je nakon šest četvrtfinala na Grend Slem turnirima stigla i do svog prvog finala.

Ruskinja je u prvom polufinalu savladala možda i najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg Rolan Garosa, Tamaru Zidanšek, 2:0, po setovima 7:5, 6:3 nakon 1 časa i 36 minuta igre.

Slovenka je na samom početku stekla brejk prednosti i povela 2:0, ali je Pavljučenkova ubrzo nametnula svoj ritam, povela 5:3 i došla u priliku da servira za set. Nije uspela, Zidanšek je realizovala svoju treću brejk loptu u gemu, ali je nešto kasnije još jednom izgubila servis i posle 53 minuta povela 1:0.

Ništa manje nije bilo uzbudljivo ni u drugom setu, u prvih sedam gemova teniserke su po dva puta gubile svoj servis, a presudan trenutak dogodio se u osmom gemu kada je Zidanšek ponovo popustila. Pavljučenkova je povela 5:3 i nije dozvolila grešku iz prvog seta – brzo je došla do 40:15 i realizovala svoju prvu meč loptu za finale.

Protivnica u borbi za titulu u Parizu biće joj pobednica meča između Grkinje Marije Sakari i Barbore Krejčikove iz Češke.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ČEKA IH DOMAĆINSTVO EP: Nemci znaju šta će sa Nagelsmanom

Fudbalsku reprezentaciju Nemačke očekuje učešće na Evropskom prvenstvu čiji su domaćini. U prvim test mečevima savladali su Francusku i Holandiju....

POVEZANE OBJAVE