Stojković pred duel sa Japanom: Za Srbiju uvek moramo da damo sto odsto mogućnosti

Fudbalska reprezentacija Srbije odmeriće snage sa Japanom u četvrtak od 11 časova i 25 minuta po srednjeevropskom vremenu.

Selektor Dragan Stojković rekao je pred ovaj meč da on mnogo znači “orlovima”.

Znači nam dosta. Na ovim utakmicama želimo da stvaramo taj pobednički mentalitet koji smo počeli u prethodnom ciklusu. Dosta igrača nije tu, mnogo je novih momaka sa nama koji imamo neki staž u reprezentaciji. Svi oni žele da se dokažu i realno su motivisani da daju sve od sebe. Uglavnom, momci koji su ovde, zaslužili su to svojim igrama. Želim da istaknem da je svaka utakmica u dresu reprezentacija bitna. Kad igramo za našu zemlju moramo uvek da damo sto odsto svojih mogućnosti, tako da je svaka utakmica važna, rekao je Stojković.

Selektor je napomenuo da su “orlovi” u kvalifikacijama igrali sa tri igrača u zadnjoj liniji, ali da nacionalni tim isprobava i druge sisteme.

Tačno je da smo u kvalifikacijama igrali sa tri igrača u zadnjoj liniji, ali pokušavamo i sa četiri pozadi, jer želim da vidim i jedan i drugi sistem. Poznajem, dakle, dobro i jedan i drugi sistem, a na kraju ću odlučiti u kojem ćemo igrati. Meni je važno da moji igrači razumeju principe sistema i da u svakom sistemu pokušaju da odigraju najbolje što mogu.

Nekoliko reči i o protivniku.

Ovaj tim Japana je odličan, izuzetno su brzi, imaju odličnu tehniku, na bokovima imaju dobre driblere. Moraćemo dobro da obratimo pažnju i da se pazimo tih igrača koji igraju u napadu, a koji mogu svojom brzinom i brzim pasovima da nam naprave problem, zaključio je srpski selektor.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠLJIVIĆ PRE PUTA U IVANJICU: Cilj je jasan, on je dupla kruna

Fudbaleri Crvene zvezde su pauzu za nacionalne timove iskoristili za jedan prijateljski meč. Crveno-beli su savladali Zenit sa 1:0. Sada...

POVEZANE OBJAVE