Zašto Jokić nije igrao u Partizanu: Vujošević dao potpuno iskren odgovor

Trofejni trener Partizana, Duško Vujošević, prokomentarisao je MVP priznanje za Nikolu Jokića rekavši da je šokiran i oduševljen.

U razgovoru za hrvatski portal “Index” Vujošević je odgovorio na pitanje zbog čega Jokić nikada nije zaigrao u Partizanu.

Šokiran sam, ali i oduševljen što je Nikola dobio takvo priznanje. NBA liga je u poslednjih 20 godina doživela veliku transformaciju. Kako igračku tako i sistemsku. Ćosić i Dalipagić, koji su u svoje vreme bili najbolji evropski igrači na svetu, došli su u NBA kampove, ali odustali su jer je tada to bio veliki rizik. Koliko god oni bili dobri, a bili su sjajni i imali su prohodnost u NBA, Amerika ih nije želela. NBA liga je na takve igrače, koji su dolazili iz nekog drugog područja, gledala sa skepsom i potcenjivanjem. U Evropi su ti igrači bili kraljevi, a u Americi bi morali krenuti ispočetka i pitanje je bi li uopšte i dobili šansu. Sećam se kad je Dražen došao u Portland, baš sam tada bio u San Antoniju. To je bilo strašno. Znači, najbolji igrač Evrope, koji je imao četverogodišnji ugovor sa Realom, u dresu Portlanda je tu utakmicu protiv San Antonija dobio samo dve minute. Međutim, dolaskom Dražena i Divca NBA liga je počela da se menja i rekao bih da su njih dvojica, uz još nekoliko igrača, raskrčila put ostalima i ovo što se danas događa Jokiću ili Dončiću ne bi bilo moguće da nije bilo njih, rekao je Vujošević.

Usledio je potpuno iskren odgovor na pitanje iz druge rečenice.

Mogu sad da izmišljam i petljam, ali biću iskren. Jednostavno, nisam ga video, nisam ga primetio. Znam da su mi ljudi koji su obavljali posao skauta u Partizanu rekli za njega da je debeo i da se ne isplati dovoditi ga. Sad mi je jako krivo. Taj previd samo govori o slabosti u strukturama Partizana. Dok je nama Jokić bio debeo, Miško Ražnatović ga je prepoznao i odveo u Megu. Užasno mi je žao zbog toga, zaključio je legendarni trener.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan naciljao prvo pojačanje za narednu sezonu!?

Kako prenosi italijanski novinar Mateo Andreani, šampion ABA lige KK Partizan pronašao je prvo pojačanje za narednu sezonu. Crno-beli su...

POVEZANE OBJAVE