Bregar upoznao B reprezentativke: Možemo ozbiljno da računamo na 4 ili 5 igračica

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, Uroš Bregar, remizirao je junsko opkupljanje srpskih rukometašica.

Prva dva dana iskorišćena su za testiranja A selekcije, dok su preostala tri dana bila predviđena za testove i upoznavanje igračica sa šireg spiska nacionalnog tima.

Kod A reprezentacije stvari su poznate, pa smo iskoristili vreme za testiranje. U nastavku nedelje smo imali prilike da radimo sa rukometašicama sa šireg spiska i moram da kažem da ima sigurno četiri, pet igračica na koje možemo ozbiljno da računamo u bliskoj budućnosti. Posetili smo juniorke i kadetkinje, prisustvovao sam samo po jednom treningu ali ipak mislim da sa dobrim i ozbiljnim radom srpski rukomet ima budućnost. Kadetkinje su ostavile baš pozitivan utisak. Takođe, bitno je što sam i sa selektorom juniorki, Draganom Markovim, kadetkinja Zoranom Barbulovićem, kao i Željkom Radojevićem, rukovodiocem sportskog sektora RSS imao priliku da porazgovaram o planovima za budućost. Moramo da utvrdimo zajednički rad, da idemo u zajedničkom smeru i da tako dolazimo do dobrog i pozitivnog rezultata, rekao je Bregar.

Sledeće okupljanje reprezentacije je u septembru.

Sledeći zadatak je analiza rezultata testiranja koji su se obavljali prethodnih dana. Stručni štab će obaviti razgovore sa svim igračicama individualno, dati neke smernice i program za naredni period do septembra. Baš nam je bitan taj septembar, čekaju nas utakmice protiv Turske i Islanda. Moramo da radimo ozbiljno jer i do Svetskog prvenstva nema puno dana za uigravanje, neke taktička razmišljanja ili izvedbe u odbrani i napadu, tako da moramo svako okupljanje da iskoristimo maksimalno, dodao je slovenački stručnjak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BIO BLIZU CRVENO-BELOG DRESA: Ovo je razlog zašto dvostruki EL šampion nije potpisao za Zvezdu

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet Evroligu su završili sa skorom od 11 pobeda i 23 poraza. Osvojili su Kup Koraća, a...

POVEZANE OBJAVE