Francuski Vaterlo u Kelnu, špansko- dansko finale!

U finalu Fajnal-fora rukometne Lige šampiona igraće danski Olborg i španska Barselona. To je epilog polufinalnih okršaja u Kelnu, u čuvenoj ”Lankses Areni”.

U prvom polufinalu Fajnal-for u kelnu dogodilo se veliko iznenađenje. Debitant na završnom turniru, danski Olborg iznenadio je favorizovani Pari Sen Žermen. Iako Danci nisu dali gol u prvih devet minuta, nisu klonuli duhom i nisu dozvoljavali rivalu da napravi ozbiljniju razliku. Ipak, ”sveci” su konstantno bili u prednosti od dva do četiri pogotka, da bi prvo poluvreme bilo završeno rezultatom 15:13 za PSŽ.

Činilo se da će Parižani stići u novo finale, poveli su sa pet golova razlike u nekoliko navrata, ali su rukometaši Olborga pokazali karakter. Izjednačili su na 24:24, a odmah zatim stigli i do prvog vođstva. U poslednjih petanestak minuta Olborg je bio u prednosti, ona nije prelazila dva gola razlike, ali su uspeli da je sačuvaju do kraja. Tako će legendarni Mikel Hansen okončati svoj boravak u Parizu bez titule prvaka Evrope, ali će to možda uraditi baš sa Olborgom u kome će igrati naredne sezone. Feliks Klar je postigao 8 golova za Olborg, Lukas Sandel i Magnus Jensen su dodali po pet. U timu PSŽ-a Nedim Remili je sedam puta pogađao gol Olborga.

Drugo polufinale donelo je takođe odličan rukomet, ali sa mnogo manje dramatike u finišu. Barselona je važila za favorita u duelu sa francuskim Nantom, i na kraju je taj epitet opravdala. Ekipu Nanta je u igri u prvom poluvremenu držao sjajni golman Nilsen, koji je sakupio desetak odbrana, što su njegovi saigrači iskoristili i uhvatili priključak. Katalonci su dobili prvih 30 minuta sa 15:13, a ključnu prednost ostvarili su sredinom drugog dela kada su otišli na +6. Francuzi nisu uspeli da se vrate još jednom, pa ćemo u finalu gledati okršaj Barselone i Olborga, dok će se za treće mesto boriti dve francuske ekipe PSŽ i Nant.

Najviše golova za Barsu postigli su Dika Mem i Gomez po 5, slovenački internacionalac Dolenec je dodao 4, ali je blistao i čuvar mreže De Vargas. Kod Nanta šest golova Rivere, po četiri Monara i Balaguera. Finale se igra u nedelju u 18 časova, dok je meč za treće mesto u 15.15.

OlborgPariSenŽermen 35:33(13:15)

BarselonaNant 31:26(15:13)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IAKO JE PORAŽEN: Gaske ušao u odabrano društvo!

Francuski teniser Rišar Gaske (37) izgubio je na startu Mastersa u Madridu. Nakon dva seta bio je bolji Italijan Lorenco...

POVEZANE OBJAVE