Istorijska pobeda Finske

Fudbaleri Finske savladali su Dansku 1:0 (0:0) u meču prvog kola grupe B na Evropskom prvenstvu, ali danas je fudbal bio u drugom planu.


Utakmicu su obeležile jezive scene, ali je najbitnije da je Kristijan Eriksen pobedio u najvažnijoj životnoj utakmici.

Danci su bili ti koji su više pretili, imali su posed u svojim nogama, nekoliko puta su šutirali sa distance preko Brajtvajta i Vinda, ali je Hradecki bio skoncentrisan. Nema dileme da je Eriksonovo stanje uticalo na danske fudbalere večeras.
U 60. minutu sledi istorijski trenutak za Finsku. Prvi udarac ka golu Danske i odmah gol. Pohjanpalo postiže prvi gol u istoriji za Finsku na Evropskim prvenstvima i to glavom. Odbio je da slavi pogodak u znak podrške ka Krisitjanu Eriksenu.

Danska je imala priliku za izjednačenje u 74. minutu, kada je Arajuri srušio Poulsena u kaznenom prostoru, a sudija pokazao na belu tačku.

Odgovornost za penal preuzeo je Hejbjerg. Toliko je loše šutirao da mu je Hradecki uhvatio živu loptu.

Na kraju je Hradecki bio junak Finske – sačuvao je svoju mrežu do kraja i tako su plavo-beli upisali istorijsku pobedu na debiju na Evropskom prvenstvu

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE