Jokić u društvu Čemberlena i Džabara, Denver na ivici eliminacije [VIDEO]

Košarkaši Denvera nalaze se u teškoj situaciji posle treće utakmice polufinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Nagetsi su došli na ivicu eliminacije pošto je Finiks slavio i u trećem meču, prvom u Denveru, uprkos sjajnoj partiji Nikole Jokića.

Srpski reprezentativac je ostvario monstruozan tripl-dabl od 32 poena, 20 skokova i 10 asistencija i pridružio se Viltu Čemberlenu i Karim-Abdul Džabaru, jedinim košarkašima koji su u plej-of utakmici imali 30 poena, 20 skokova i 10 asistencija. Ali, Jokić je posle meča preuzeo odgovornost za poraz, jer je šutirao 13/29 iz igre, a promašio je i 4 od 9 slobodnih bacanja.

Frustriran sam zbog promašaja. Nisam bio na svom nivou, pogotovo kada je šut u pitanju, bilo bi mnogo lakše za nas da sam pogađao, ali igrači Finiksa mi svakako nisu olakšavali situaciju, rekao je MVP NBA lige posle meča.

Uzroke poraza Denvera koji je vodio samo jednom u meču (3:2) treba tražiti u činjenici da su preostala četiri startera postigla ukupno 30 poena, od čega je polovinu ubacio Porter. Sa klupe je raspoložen bio Moris sa 21 poenom, ali nije bilo rešenja za Bukera i Krisa Pola koji je odigrao još jedan fantastičan meč. Buker je postigao 28 poena, a Pol poen manje uz 6 skokova, 8 asistencija i 3 ukradene lopte.

Razlog za zadovoljstvo nije imao ni Bogdan Bogdanović pošto je Atlanta ubedljivo poražena u trećem meču od Filadelfije. Jang, Kolins i Bogdanović su postigli 70 poena za Atlantu, ali nije bilo odgovarajuće podrške saigrača sa izuzetkom Galinarija koji je sa klupe imao učinak od 15 poena.

Jang je bio najefikasniji sa 28 poena i 8 asistencija, Kolins je dodao 23, a Bogdanović 19 (2/5 za tri, 5/8 za dva) uz 4 skoka i po jednu asistenciju i ukradenu loptu. Sa druge strane Embid je radio ono što se od njega očekuje u ovakvim utakmicama i sa 27 poena, 9 skokova i 8 asistencija bio je najbolji igrač Seventisiksersa. Heris je postigao 22, a Simons 18 poena uz 7 asistencija.

Denver – Finiks 102:116 – 0:3 u seriji
Atlanta – Filadelfija 111:127 – 1:2 u seriji

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Klop se izvinio: Dogodilo se i više to ne možemo da promenimo

Trener Liverpula Jirgen Klop izvinio se navijačima zbog poraza od Evertona, posle kojeg su se njegovi fudbaleri udaljili od...

POVEZANE OBJAVE