Konta zaustavila Ninu Stojanović u polufinalu

Srpska teniserka, Nina Stojanović, nije uspela da se plasira u finale turnira u Notingemu.

U svom tek petom meču na travi Srpkinja je poražena od nekada četvrte teniserke sveta, Johane Konte, 2:1 po setovima 6:2, 6:7(2), 7:5. Meč je trajao čak 2 časa i 53 minuta, a Stojanovićeva je u prvom setu držala priključak do rezultata 2:2.

Britanka je tada napravila prvi brejk i sa još tri uzastopna gema privela prvi set kraju. Serija je nastavljena i na početku drugog seta, Konta je povela 2:0 i sve do rezultata 5:3 držala pod kontrolom dešavanja na terenu. Stojanovićeva je spasila jednu meč loptu, a potom izborila taj-brejk u kojem je samo jednom bilo nerešeno (1:1), a sve ostalo proteklo je u znaku srpske teniserke.

Treći set Konta je otvorila poput drugog, napravila je brejk i povela 2:0, ali je odmah izgubila servis. Sve do 11. gema viđena je samo jedna brejk lopta koju nije iskoristila srpska teniserka, a odlučujući trenutak dogodio se u dvanaestom gemu. Svoju drugu meč loptu Konta je realizovala i plasirala se u finale.

Konta je u Notingemu postavljena za 1. nosioca, a protivnica će joj biti pobednica meča između Šuai Žang i Loren Dejvis.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE