Krejčikova osvojila Rolan Garos!

Češka teniserka, Barbora Krejčikova, osvojila je Rolan Garos.

Krejčikova, koja nikada ranije nije stigla dalje od 2. kola na nekom od Grend Slem turnira, u finalu je savladala Anastasiju Pavljučenkovu 2:1, po setovima 6:1, 2:6, 6:4. Bio je to duel 32. i 33. teniserke sa WTA liste, a bolje ga je otvorila Ruskinja koja je već u prvom gemu u meču napravila brejk.

Malo ko je mogao da pretpostavi da će to biti i jedini gem za Pavljučenkovu u prvom setu, a Krejčikova je ekspresno nakon 31 minuta igre povela 1:0. Pavljučenkova je pauzu između dva seta iskoristila da se konsoliduje, povela je 3:0 uz brejk prednosti, a ovog puta nije dozvolila da tu prednost ponovo ispusti. Sa još dva brejka do kraja zacementirala je drugi set, pa ni gubitak servisa u sedmom gemu nije imao uticaj na konačan ishod ovog seta.

Najveća borba viđena je u trećem setu, teniserke su u trećem i četvrtom gemu razmenile brejkove, a onaj koji je napravio razliku dogodio se u sedmom gemu. Krejčikova je povela 4:3 i nedugo zatim realizovala četvrtu meč loptu za najveću pobedu u karijeri.

Krejčikova je već tri puta osvajala Grend Slem titule, ali u dublu i miks dublu, a Pavljučenkova je nakon dominacije u juniorskoj konkurenciji tek dvocifren broj godina kasnije stigla do svog prvog Grend Slem finala.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nagrada za “Mihine klince”: Meridian Sport donirao dresove školi fudbala “Siniša Mihajlović” iz Novog Sada

Nova akcija za buduće šampione Velika donatorska akcija fudbalskim klubovima i školicama fudbala, koju već dve sezone na radost mnoge...

POVEZANE OBJAVE