Mur kao Tošak, remi Velsa i Švajcarske [VIDEO]

Vels – Švajcarska 1:1 (0:0)
Mur 74′ – Embolo 49′

U glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu odigrana je druga utakmica 16. Evropskog prvenstva u fudbalu.

U meču prvog kola A grupe sastali su se Švajcarska i Vels. Izgleda da kontinentalni šampionati prijaju Velšanima, u Francuskoj igrali u polufinalu, a i sada su osvojili bitan bod na startu takmičenja.

Mada su manje imali loptu u nogama, “zmajevi” su prvi mogli da povedu. U 15. minutu odlično je glavom tukao Mur, Zomer se izvio koliko je dug i izvadio loptu ispod prečke. Mur se koji munut kasnije i povredio, pa je u nastavku igrao sa čalmom na glavi. “Sajdžije” su uzvratile posle šest minuta. Pokušaj Fabijana Šera odbranio je golman Velsa. Veliku šansu za Švajcarce imao je i Haris Seferović u 27. minutu, ali napadač Benfike nije bio precizan. Najbolju priliku u prvih 45 minuta videli smo u sudijskoj nadoknadi. Tada se odlično u kaznenom prostoru Velšana zagradio Embolo, uputio povratnu loptu za Seferovića, ali ju je ovaj loše zahvatio i prebacio preko gola.

Nastavili su Švajcarci da stvaraju prilike i u nastavku. Embolo je posle samo četiri minuta u drugom poluvremenu bio sam ispred Vorda, ali je golman “zmajeva” opet bio uspešan. “Sajdžije” su dobile korner, a posle njega i vođstvo. Odličan centaršut Šaćirija iz ugla Bril Embolo je zahvatio glavom iako je bio okružen defanzivcima Velsa. Švajcarska je povela u 49. minutu sa 1:0. I sledeća šansa bila je za selekciju koju vodi Vladimir Petković. Ovog puta je šutirao Mbabu.

Nakon perioda mirnije igre, usledilo je izjednačnje. Izgleda da su Švajcarci pomislili da je posao završen i malo su se povukli, ali se Vels nije predavao. Odlično je zavrnuo Morel, a Kifer Mur, u stilu legendarnog Džona Tošaka, glavom “kresnuo” loptu i poslao je iza leđa Zomera u 74. minutu. Samo dva minuta kasnije odlični Embolo opet ima šansu, ali lopta odlazi iznad prečke. U 85. minutu Embolo spušta glavom za Gavranovića, napadač Dinama hvata volej i pogađa mrežu. Ipak, VAR potvrđuje da se Gavranović nalazio u ofsajdu. Još dva puta su u preostalom vremenu pretili Švajcarci, prvo Gavranović, a onda opet Embolo, ali je ostalo 1:1, čime mnogo zadovoljniji mogu bili Velšani.

U prvom meču A grupe Italija je dobila Tursku sa 3:0. U drugom kolu sastaju se Turska- Vels u Bakuu, dok će Italija i Švajcarska igrati u Rimu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BURNO U KRUŠEVCU: Poznato ko vodi Napredak tokom PO

Fudbaleri Napretka ove sezone igraće u plej-ofu Superlige Srbije. U prvom kolu gostuju ekipi Mladosti. Ali sa novim trenerom pošto...

POVEZANE OBJAVE