Barsa zgromila Dance u finalu!

BarselonaOlborg 36:23(16:11)

Rukometaši Barselone novi su prvaci Evrope. Oni su u finalu Fajnal-fora, igranom u nemačkom Kelnu, pobedili danski Olborg sa ubedljivih 36:23. Katalonci su se zasluženo popeli na vrh Evrope pošto su u subotu u finalu ubedljivo pobedili francuski Nant. Ipak, malo su im u tome pomogli i Danci koji su u polufinalu izbacili Pari Sen Žermen, najvećeg favorita pred odigravanje završnice. Treba reći da je Barselona prošle godine izgubila u finalu od nemačkog Kila.

Ovo je 10. titula šampiona za Barselonu, a poslednju su osvojili pre šest godina. S druge strane Olborgu je ovo bio debi na Fajnal-foru, postali su 16. ekipa kojoj je to pošlo za rukom, ali su morali da čestitaju boljem. Možda im se posreći naredne godine, pošto će ih uskoro pojačati Mikel Hansen, najbolji danski rukometaš i dosadašnji član Pari Sen Žermena.

Četa Ćavija Paskvala počela je nešto slabije, pa je Olborg na početku poveo sa 4:1, ali posle 5:4 za Dance, na parketu je postojao samo jedan tim. Serijom 6:0 Barsa je stigla do 9:6, a tu prednost je kasnije samo uvećavala. Na poluvremenu je bilo 16:11, mada su u dva navrata Katalonci imali i pest golova razlike. Neizvesnosti nije bilo ni u nastavku meča, prednost Barselone je rasla i na kraju je iznosila maksimalnih 13 golova, što se ne pamti u finalu ovog takmičenja.

Ubedljivo najefikasniji bio je Abelo Gomez sa 9 golova, Timoti N’Gesan sa šest, Luka Cindrić sa pet, odnosno Ludovik Fabregas i Dika Mem sa po tri gola. Kod Olborga najbolji su bili Luka Sandel sa osam, Nikolaj Kristijansen sa četiri, Sebastijan Berthold i Feliks Klas sa po tri gola.

U borbi za treće mestu, u okršaju dva francuska tima, PSŽ je pobedio Nant sa 31:28(17:13)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SRPKINJE NA OKUPU: Bregar jasan, cilj postavljen na početku je od krucijalnog značaja

Rukometašice Srbije očekuju dva veoma bitna duela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Naš tim će igrati protiv Bugarske i Turske,...

POVEZANE OBJAVE