ISTORIJA JE ISPISANA: Novak Đoković šampion Rolan Garosa

Novak Đoković- Stefanos Cicipas 3:2 ( 6:7 , 2:6, 6:3, 6:2, 6:4)

Novak Đoković savladao je Grka Stefanosa Cicipasa u finalu Rolan Garosa rezultatom 3:2 u setovima. Ovom pobedom Đoković je pokazao zašto je najbolji na svetu, napravio je veliki preokret, imao je dva seta zaostatka ali uspeo je da izjednači, a kasnije i pobedi u ovom finalu. Srpski teniser se ovim trofejom upisao u istoriju, naime, postao je prvi teniser u Open eri koji je osvojio sva četiri grend slem turnira barem po dva puta.

Od starta oba tenisera su krenula sa fantastičnom igrom. Grk je na samom početku napravio duplu servis grešku, Novak je u prvom gemu imao dve brejk šanse, ali Cicipas je fantastičnim servisima uspeo da se “izvuče” i osvoji prvi gem na meču. Novak je bio siguran na svojim servisima, nije dozvoljavao protivniku poene na svoj servis. Nadmudrivali su se na mreži, smenjivali su se fantastični poeni i sa jedne i sa druge strane. Čuvali su svoje servise i jedan i drugi.

Fantastični poeni Cicipasa viđeni su u gemu za vođstvo od 5:4 kada je sjajno čitao Novakovu igru, Novak je servirao za ostanak u prvom setu, zapretio je Stefanos i imao set loptu ali je srpski teniser uspeo da osvoji naredna tri poena i izjednači na 5:5.

Novak je u narednom gemu imao brejk loptu i preokrenuo rezultat u svoju korist i poveo rezultatom 6:5. Đoković je servirao za prvi set, međutim izuzetno loši servisi sa njegove strane, Cicipas je imao tri brejk lopte, iskorisio je drugu i izjednačio na 6:6.

Prvi set se odlučio u taj brejku, Cicipas je krenuo jako, poveo sa 4:0. Đoković se nije predavao, ali sjajan forhend viner je odigrao Cicipas i ubrzo došao do prednosti 5:2, imao dva servisa ali Srbin je osvojio četiri uzastopna poena i došao do set lopte ali opet su usledili sjajni servisi Cicipasa dovode koji su ga doveli do izjednačenja. Usledila je lošija Novakova igra, Cicipas je osvojio taj brejk (8:6), pa tako poveo sa 1:0 u setovima.

I u drugom setu Novak je krenuo loše, Cicipas je sve pogađao i napravio brejk odmah na startu i poveo sa 1:0. Pogađao je Grk linije u ključnim momentima gema na svoj servis i učvrstio prednost na 2:0. Novak je u narednim trenucima grešio, izgledao je umorno na terenu ali to ne umanjuje gotovo savršenu igru Stefanosa Cicipasa koji je opet došao do brejka za rezultat 5:2 u drugom setu.

Grk je bio siguran na svom servisu i osvojio drugi set rezultatom 6:3 nakon 31. minuta igre.

Treći set počeo je Đokovićevim servisima, prvi gem je osvojio lako i poceo sa 1:0, međutim Grk je nastavio sa ubedljivom igrom i dobio lako gem na svoj servis i izjednačio u trećem setu na 1:1. Prelomni trenuci u trećem setu bili su kada je Novak dobrim riternom uspeo da poljulja servis protivnika, i nakon mnogo preokreta osvaja gem na servis protivnika za vođstvo od 3:1. Usledila je fenomenalna igra Đokovića koji je uspeo da održi prednost, pogađao je linije i potpuno se vratio u igru. Imao je šansu da brejkom završi set ali je to uradio na svoj servis rezultatom 6:3 i smanjio prednost Grka na 2:1 u setovima.

Početak četvrtog seta tekao je u prepoznatljivoj igri prvog tenisera sveta, odmah je oduzeo servis protivniku i poveo sa 1:0 . Usledila je sjajna igra Đokovića koji je savršeno čitao servis protivnika i stigao do prednosti od 4:0. Nije se ni Grk predavao, ali je Đoković potvrdio svoju dominaciju idealnim servisima pa je lagano priveo set kraju i osvojio ga rezultatom 6:2.

Peti set je otvorio Cicipas svojim servisom, Đoković je odmah došao do brejk lopte, ali su usledili dobri servisi grčkog tenisera i uz dosta muke došao je do prvog gema u petom setu. U nastavku fenomenalna igra srpskog tenisera, napravio je brejk za 2:1, a zatim i potvrdio prednost svojim servisom. Imao je Đoković dve brejk šanse za prednost , ali nije ih iskoristio i Cicipas je uspeo da se “izvuče” i osvojio gem na svoj servis. Međutim, srpski teniser svojim fantastičnim servisima nije dozvoljavao priliku za brejk, i tako je poveo u petom setu sa 5:3. Nije se predavao Novakov protivnik, uspeo je da osvojio naredni gem na svoj servis i smanji zaostatak na 5:4.

Najbolji teniser sveta je u narednom gemu servirao za pobedu u ovom meču, odigrao je sjajan gem i osvojio peti set rezultatom 6:4. Ovim se Novak još jednom upisao u istoriju svetskog tenisa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OFK Beograd menja grad: Na ovom stadionu će plavo-beli biti domaćini

Kako stvari stoje Superliga Srbije od naredne sezone igraće se na novoizgrađenom stadionu u Zaječaru. Sport klub javlja, da je...

POVEZANE OBJAVE