Loš fudbal na Vembliju, Engleska ipak našla put do mreže “vatrenih” [VIDEO]

Engleska – Hrvatska 1:0 (0:0)
Sterling 57′

Reprezentacija Engleske ostvarila je prvu pobedu na Evropskom prvenstvu. U još jednoj ne tako kvalitetnoj fudbalskoj predstavi koju nam je doneo ovogodišnji EURO, Engleska je golom Sterlinga savladala Hrvatsku i zakoračila prema plasmanu u nokaut fazu.

Prvo veliko uzbuđenje viđeno je na početku 6. minuta. Englezi su brzim izvođenjem auta prevarili Hrvate, Sterling je uposlio Fodena, koji je šutirao i pogodio unutrašnji deo stative, a golman Livaković je imao sreću da ga lopta nije pogodila nakon odbitka.

Tri minuta kasnije, posle kornera sa leve strane, lopta je stigla do Filipsa, ovaj je raspalio po njoj sa dvadesetak metara, ali je Livaković bio odlično postavljen i izbio loptu u polje. Hrvatska je imala dosta problema da pređe na polovinu rivala, ali je u 27. minutu uspela da stvori i prvu priliku. Vrsaljko je prošao po desnoj strani i centrirao, ali je Perišić mogao i morao bolje.

Tempo je značajno opao u drugoj polovini prvog poluvremena pa smo izdvojili još samo jednu situaciju vrednu pomena. Ćaleta-Car je u 43. minutu igrao rukom ispred svog šesnaesterca i poklonio Englezima dobru priliku, ali je Tripije pogodio u glavu Ivana Perišića u živom zidu i rezultat se nije promenio.

Deset minuta igre u drugom poluvremenu bilo je potrebno za prvi šut ka jednom ili drugom golu, Modrić je pokušao da iznenadi Pikforda, ali je reprezentativac Engleske bio dobro postavljen. To je ujedno bio i prvi šut Hrvatske u okvir gola na ovoj utakmici. Samo dva minuta kasnije Engleska je povela. Sjajno se ubacio Filips, oslobodio se pratnje Ćaleta-Cara i odlično asistirao Sterlingu koji je ispod ruke Livakovića poslao loptu u mrežu. Sterlingu je ovo bio 15. gol za reprezentaciju Engleske.

U 60. minutu Engleska je propustila veliku priliku, Kejn je iz blizine promašio gol, ali treba reći da mu je Gvardiol zasmetao u ovoj situaciji. Napadač Engleske je potom udario o stativu i zabrinuo sve na stadionu, ali je posle ukazane pomoći nastavio meč.

U 65. minutu u prilici se iznenada našao Rebić, šutirao nekoliko metara pored stative, a nedugo zatim Maunt je izveo slobodan udarac i poslao loptu preko prečke. Rahim Sterling je mogao da stavi tačku na meč u 75. minutu, Mings mu je sjajno spustio loptu, Sterling je bio potpuno sam, ali je šutirao amaterski, visoko preko gola. “Vatreni” nisu mnogo pokazali na ovoj utakmici, uglavnom su igrali sporo i bez ideje, ali su u 95. minutu mogli da stignu do izjednačenja. Izveden je aut sa leve strane, lopta je ubačena u šesnaesterac, odbila se do Pašalića koji je šutirao preko gola.

U drugoj utakmici ove grupe sastaće se Škotska i Češka, u ponedeljak od 15 časova na Hempden Parku u Glazgovu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE