Novak posle titule u Parizu: Idem po titulu na Vimbldonu, dečak mi davao taktičke savete

Posle istorijske pobede Novaka Đokovića nad Stefanosom Cicipasom, svet tenisa se ponovo klanja najboljem srpskom teniseru svih vremena.

Đokoviću fali još jedna gren slem titula kako bi stigao Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Oduševljen sam i veoma sam ponosan na ovo dostignuće. Biti deo istorije sporta koji volim je uvek velika inspiracija. Ne mogu biti srećniji. Ovo je u Top 3 mojih dostignuća: Rafa četiri i po sata, pa jučerašnji dan bez treninga i onda ovaj preokret posle novih četiri i po sata protiv Cicipasa kojem je ovo prvo veliko finale. To je uvek nezgodno jer on nije imao mnogo toga da izgubi, rekao je Đoković.

Posle prva dve seta bio je u zaostatku.

Bio sam blizu u prvom setu ali je on bolje igrao odlučujuće poene. U drugom setu sam se osećao pomalo umorno. Mentalno i fizički. Onda sam otišao na pauzu kao protiv Musetija i vratio sam se osvežen. Osetio da sam mu ušao u glavu ranim brejkom u trećem setu.  Posle toga se više nisam osvrtao unazad. U glavi uvek imam dva glasa. Onaj jedan mi je glasno govorio da je gotovo ali sam ga nadjačao onim drugim koji je govorio da ja to mogu. Pokušao sam da to ponavaljam u glavi i da živim to što mi govori.

Moguće je osvajanje četiri gren slema u sezoni.

Sve je moguće. Ovo što sam do sada uradio u karijeri i životu je fenomenalno. Radio sam mnoge stvari za koje su ljudi mislili da su nemoguće. Pokazao sam da je moguće i doveo sebe u poziciju da osvojim zlatni slem. Bio sam već u ovoj poziciji 2016. kad sam izgubio na Vimbldonu u trećem kolu. Imamo samo dve nedelje do Vimbldona što nije baš idealno. Ipak su to to dve potpuno različite podloge i pokušaću da se što bolje adaptiram. Slaviću ovaj uspeh nekoliko dana a onda ću se fokusirati na Vimbldon. Nemam nikakav problem sa tim da kažem da idem na tu titulu. Nadam se da ću iskoristiti ovo samopouzdanje i na Vimbldonu. Imao sam tamo uspeh na nekoliko poslednjih učešća i nadam se da ću nastaviti tu seriju. Volim da igram na travi, napredaovao sam na toj podlozi, prilagodio igru…

O dečaku kojem je poklonio reket posle meča.

Ne znam tog dečaka ali mi je bio u ušima ceo meč. Bodrio me je na 0:2 i čak mi davao trenerske savete o taktici. Govorio mi je da držim servis, da udaram laku prvu lopticu, da diktiram, da idem na njegov bekhend… To mi je bilo baš lepo i simpatično i osetio sam da je taj dečko najbolja osoba kojoj sam mogao da dam reket. Da mu iskažem zahvalnosti što je bio uz mene i podržavao me ceo meč, završio je Đoković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŽIVE SAN O LIGI ŠAMPIONA: Montilivi će biti pun za Barsu!

Fudbaleri Đirone igraju nestvarnu sezonu koja još uvek nije završena. Vode borbu za drugo mesto sa Barselonom, dok Real polako...

POVEZANE OBJAVE