VIŠE NEMA DILEME: Marko Arnautović se vraća u italijanski fudbal!

Marko Arnautović (32) je na korak od potpisa ugovora s Bolonjom i povratka u italijanski fudbal.

Trener Siniša Mihajlović u više je navrata pokušavao dovesti austrijskog napadača srpskog porekla na “Stadio Dall’Aru”, ali dogovor nikada nije postignut. Međutim, Miha je sad bliže nego ikad ispunjavanju svoje dugogodišnjeg želje.

Prema pisanju “Gazzette dello Sport”, Arnautović bi uskoro trebao postati slobodan igrač kada sporazumno raskine ugovor s kineskim Šangaj SIPG-om, pa će potpisati dvogodišnji ugovor s Bolonjom.

Arnautović je od malih nogu označen kao veliki talent kojem su predviđali blistavu karijeru. U vrlo ranoj fazi karijere napustio je rodnu Austriju i potpisao za holandski Tvente iz kojeg je s epitetom ‘wunderkinda’ preselio u milanski Inter.

No, na Đuzepe Meaci se nikad nije snašao i vrlo brzo je napustio Italiju. Kasnije je s dosta uspeha nastupao za Verder, Stouk siti i Vest He,, a u leto 2019. ostvario je najveći transfer karijere kada je za 25 miliona evra preselio u redove kineskog Šangaja SIPG-a.

Za reprezentaciju Austrije debitovao je sada već davne 2008. godine, u međuvremenu je upisao 89 nastupa i postigao 27 golova. Trenutno je član tima koji predstavlja Austriju na Evropskom prvenstvu, a juče je u sklopu prvog kola grupne faze postigao gol Makedoncima u pobjedi Austrije rezultatom 3:1.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vlahović prokomentarisao odlazak u PSŽ

Spekulisalo se da će srpski fudbaler Dušan Vlahović pojačati redove Pari Sen Žermena, a on je sa francuskim novinarima...

POVEZANE OBJAVE