Bogdanović: Jokićeva nagrada vredi kao medalja reprezentacije

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović izdvojio je vreme i dao izjavu za Njujork tajms o iskustvima u NBA ligi, o evropskoj košarci svojim počecima ali i o istaknutim srpskim košarkašima u NBA ligi.

Bogdanović je prokomentarisao i uspeh Nikole Jokića koji je proglašen za naboljeg igrača NBA lige. Jokić je tek treći Evropljanin sa tom titulom, a prvi Srbin koji je poneo ovakvo zvanje.

Mislim da će mu trebati neko vreme da shvati šta je postao ove godine. MVP nagrada je nešto što bih mogao da uporedim sa nekom zlatnom medaljom koju je reprezentacija osvajala kada su igrali naši idoli poput Peđe Stojakovića, Vlada Divca, Saše Đorđevića. Verujem da bi nesumnjivo mogao da postane jedan od idola deci i da može da bude motivator narednih generacija u Srbiji. Znači puno. On je prvi u istoriji i još uvek može da napreduje, rekao je Bogdanović.

Ipak za srpski tim je danas stigla razočaravajuća vest, a to je da Jokić neće biti u sastavu srpskog tima za kvalifikacije na Olimpijske igre u Tokiju kao ni na samim igrama.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezdin igrač na meti tima iz La Lige: Španci žele Hvanga

U subotu i sredu igrala se dva derbija, a ti mečevi privukli su brojne skaute. Kako javlja MaxBet Sport predstavnike su...

POVEZANE OBJAVE