Poznat spisak za Akropolis kup u Atini!

Pored Nikole Jokića, još dvojica srpski košarkaša iz NBA lige su odlučili da se ovog leta zahvale na pozivu selektoru Kokoškovu.

Poziv na predolimpijski kvalifikacioni turnir i eventualno učešće na Igrama u Tokiju odbil su i mladi igrači  Aleksej Pokuševski i Alen Smailagić.

Pokuševski je odlučio da se posveti svojoj fizičkoj pripremi za narednu sezonu. Poštujem njegovu odluku, svojim talentom bi mogao mnogo da da nauči u reprezentaciji. Smailagić je takođe svojom voljom takođe odlučio da se spremi za sledeću sezonu. Želim im sve najbolje, rekao je selektor Srbije.

Selektor je saopštio i na koje sve igrače računa za prijateljski turnir Akropolis kup koji se igra od 18. do 20. juna u Atini.

Na spisku su sledeći igrači: Boban Marjanović, Nemanja Bjelica, Stefan Jović, Dejan Davidovac, Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Vanja Marinković, Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Filip Petrušev, Dalibor Ilić i Dragan Milosavljević.

U Atini će ih dočekati Nikola Milutinov i Marko Gudurić, dok će u Beogradu ostati Vladimir Lučić i Nikola Kalinić koji su nedavno završili svoje sezone.

Nema poređenih Miroslava Raduljice, Nemanje Nedovića i Ognjena Jaramaza, dok je odmor dobio MVP Evro lige Vasilije Micić.

U dogovoru sa Milošem Teodosićem, odlučeno je da kapiten propusti Akropolis kup u Atini kako bi se odmorio i da se odmah posle toga priključi saigračima za predolimpijski kvalifikacioni tunir u Beogradu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda objavila važnu informaciju za navijače pred polufinalni duel sa Megom! (FOTO)

Košarkaši Crvene zvezde za nedelju dana, u petak 3. maja, dočekuju Megu u prvoj utakmici polufinala ABA lige. Ova utakmica...

POVEZANE OBJAVE