Belgijanci se mučili ali prošli u osminu finala

Danska – Belgija 1:2 (1:0)

Poulsen 2′; Torgen Azar 54′, Kevin de Brujne 70′

Selekcija Belgije posle preokreta savladala je Dansku 2:1 u drugom kolu grupe B Evropskog prvenstva. Belgijanci su ovom pobedom praktično obezbedili plasman u osminu finala.

Veliko iznenađenje priredila je danska Danska koja je povela u 2. minutu golom Jusufa Poulsena. Džejson Denajer napravio je grešku u odbrani dozvolivši Dancima da organizuju brz napad za gol.

Nije se dugo čekalo na šut Belgijanaca koji odmah odgovaraju pokušajem Jurija Tilemansa. Danci su furiozno počeli meč i ponovo su imali stopostotnu šansu kada je Mele ušao u šesnaesterac ali se nije snašao da loptu prosledi u mrežu. Šut mu je sprečio Tibo Kurtoa koji nekoliko minuta kasnije ponovo brani ali ovog puta pokušaj Danijela Vasa.

Danska je već na početku utakmice nametnula jak ritam. Visokim presingom onemogućavali su organizaciju igre Belgijanaca što se odrazilo u brojnim šansama koje su stvarali. Mogli su Danci da uvećaju prednost ali je u 13. minutu Mikael Dansgard promašio izglednu priliku.

U 10. minutu utakmica je nakratko prekinuta. Igrači obe ekipe odlučili su se za ovakav potez u znak podrške Kristijanu Eriksenu. Njemu je, nakon pada na utakmici protiv Finske, zbog problema sa srcem ugrađen danas defibrilator. Navijači i igrači oba tima pozdravili su aplauzom Eriksena uz želju da se što pre oporavi.

Do kraja poluvremena Danci su nastavili da napadaju a Belgijanci nisu uspeli da stvore izglednu priliku da anuliraju rezultat. Međutim, to su uspeli u 54. minutu kada je Janik Vestergor napravio grešku a Lukaku prošao po desnoj strani i upošljava Torgena Azara.

U 59. minutu prvi žuti karton na utakmici dobija Danijel Vas koji je prekinuo potencijalno opasan kontra napad Belgijanaca. Azar i Vitsel ulaze umesto Karaska i Dedonkera. Vidi se da Belgijanci žele da u potpunosti preokrenu rezultat. Značajno su bolji i imaju terensku inicijativu.

To su krunisali golom Kevina de Brujnea u 70. minutu. Efektan pogodak levom nogom sa ivice šesnaesterca. Očekuje se da se Belgija neće tu zaustaviti već da će želeti da sa još nekim golom overe trijumf. Danska je u finišu meča imala nekoliko šansi da preko Martina Brajtvajta izjednači ali nisu uspeli.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE