Serhio Ramos nakon 16 godina menja klub: U moru ponuda bira onu iz Italije?!

Real Madrid je u sredu uveeče potvrdio ono o čemu se već neko vreme špekulisalo: Serhio Ramos je odigrao svoje, po isteku ugovora na kraju ovog meseca napustiće ‘Kraljevski klub’.

Završava se tako jedna era koja je trajala punih 16 godina, otkako je Ramos kao 19-godišnjak došao iz Sevilje na Santjago Bernabeu. S obzirom na sve ono što je usliedilo slobodno možemo reći kako je to jedan od najboljih transfera u istoriji madridskog velikana.

Ramos je pet puta osvojio špansko prvenstvo, četiri puta Ligu šampiona, i po četiri puta Svetsko klupsko prvenstvo i Španski superkup.

Naravno da to nisu svi trofeji i priznanja koja je Ramos pokupio igrama u Realu. Osim što je bio izvanredan štoper, usput se i nadavao golova, njih čak 101, a podelio je i 40 asistencija, što je nestvarna statistika za nekog ko igra na poziciji štopera.

U narednim danima trebalo bi se znati gde će Ramos nastaviti karijeru, a zanimanje za njegovim uslugama pokazali su brojni klubovi. Navodno postoji veliki interes od strane neimenovanog kluba iz američkog MLS-a, ali izglednije je da će Ramos ostati u Europi.

Od klubova sa ‘Starog kontinenta’ zasad se najviše spominju super bogati PSG, slavni Mančester Junajted, šarmantna Sevilja te Murinjova Roma. I baš ta Roma, koliko god to nekima zvučalo neverovatno, u italijanskim medijima figurira kao najveći favorit za dovođenje legendarnog Španca.

Naime, Murinjo je odnedavno preuzeo kormilo rimskog prvoligaša i planira na Olimpiku stvoriti respektabilnu ekipu koja će se odmah uključiti u borbu za sam vrh Serije A.

Na spisku slavnog Portugalca nalaze se brojni kapitalci evropskog fudbala, a definitivni najveći među njima je Ramos. Navodno je ‘Special One’ već kontaktirao Ramosa, s kojim je uspešno sarađivao u Realu, te mu predstavio svoju viziju ‘nove Rome’, u kojoj bi 35-godišnji štoper trebao biti kapiten.

Roma od prošlog leta ima nove vlasnike, američku Friedkin grupu, koji su navodno spremni ponuditi Ramosu dvogodišnji ugovor vredan 24 miliona evra.

To su uslovi koje je Ramos tražio od Reala, ali mu Madriđani nisu ispunili tu želju. No, očito ima ko hoće…

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE