Iz Denvera poručuju: Jokić je voljan da igra svakog dana, ali je zaista umoran

Predsednik košarkaških operacija Denver Nagetsa Tim Koneli pričao je o napornoj sezoni u NBA ligi i između ostalog dotakao se srpskog košarkaša Nikole Jokića.

Svedoci smo da je Jokićeva odluka da ne igra za reprezentaciju podigla mnogo bure u domaćoj javnosti, tim povodom oglasio se i Denver.

Mi u klubu smo ponosni kada naši igrači predstavljaju svoje reprezentacije na međunarodnim takmičenjima, ali, uz to, takođe i razumemo neverovatan napor koji je ova i ovakva sezona iziskivala od naših momaka… Ova sezona je bila na poseban način komplikovana“, rekao je Koneli.

Iza Jokića je neverovatna sezona, odigrao je 109 utakmica i postao najkorisniji igrač NBA lige.

Želim da igra, on želi da igra. Ali teško je ignorisati brojeve. Kada imate igrača koji stvarno želi da igra svake večeri, meni je protiv zdravog razuma da mu kažeš da ne igra. Nikola je izrastao u lidera, inspiriše nas sve svojim pristupom. On je voljan da igra svakog dana, a posle svakog meča ide i radi sa Felipeom (kondicioni trener). On je zaista umoran, naročito kada se uzme u obzir da smo u poslednjim utakmicama igrali bez Džamala Mareja. Naši igrači su uradili dobar posao. Kao i uvek, Nikola će odlučiti. Svesni smo koliko je umoran, svesni smo njegove uloge i moramo da imamo strategiju kako bi on bio svež i srećan za sledeću sezonu“, zaključio je Koneli.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE