Grizmanov gol nedovoljan: Veliki skalp Mađarske!

Mađarska – Francuska 1:1 (1:0)

Fiola, 47′, Grizman 66′

Selekcija Mađarske priredila je veliko iznenađenje igravši nerešeno sa aktuelnim šampionom sveta Francuskom. Galski petlovi nisu uspeli da u potpunosti preokrenu meč pa se sada dodatno zakuvava situacija u grupi smrti gde su još i Nemačka i aktuelni šampion Evrope Portugal.

U prvih nekoliko minuta, Mađarska je pokazala zube želevši da se dostojno pokaže protiv svetskog prvaka.

U 10. minutu nervozni Benžamen Pavar dobija žuti karton.

Dve veoma izgledne prilike imala je Francuska u 13. minutu. Šut Benzeme odbranio je Gulači a potom je i Grizman pokušao ali promašuje zicer. Na žalost po Francuze, akcija je poništena zbog ofsajda tako da gol ne bi važio.

U 24. minutu ponovo nemila scena, povredio se kapiten Mađarske Adam Salaj a lekari mu pružaju pomoć na terenu. Sudija Majkl Oliver poslao je igrače na prinudnu pauzu. Sve se dobro završilo jer je svestan izašao sa terena a njega je zamenio Nemanja Nikolić. Salaj je pao zato što je doživeo toplotni udar.

U 31. minutu najbolju šansu na meču propušta Karim Benzema. Kilijan Embape veoma maštovito mu je dodao loptu a on sa nekoliko metara od gola šutira pored. Embape je jedan od igrača Francuske koji se najviše trudi i zalaže a njegov tim ne može da postigne gol i olakša sebi situaciju.

Veliki šok u 47. minutu utakmice u Budimpešti. Mađarska vodi 1:0 golom Fiole nakon odlične kombinacije sa Šalajem. Velika radost za domaćine a za Francuze se dodatno komplikuje situacija.

Francuzi su furiozno krenuli u drugo poluvreme. Ređaju se napadi u želji da se anulira rezultat što pre i krene u potpuni preokret. U 59. minutu imali su veliku priliku preko Usmana Dembelea koji pogađa stativu. Međutim, Francuzi stižu do izjednačenja u 66. minutu golom Antoana Grizmana. Kilijan Embape se odlično snašao i prihvatio loptu nakon ispucavanja Lorisa i dodao do Grizmana kome je ostalo samo da loptu smesti u mrežu.

Nastavili su reprezentativci Francuske sa napadima u pokušaju da dođu do sva tri boda. Priliku za preokret imali su u 81. minutu kada je Gulači odbranio šuteve Embapea i Korantana Tolisoa. Napadi Francuza nisu urodili plodom i meč je završen nerešenim rezultatom.

Francuzi sada imaju 4 boda nakon što su savladali Nemačku koja večeras igra sa Portugalom što će bitno uticati na situaciju u ovoj grupi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Dogovoreno: Bahar popustio, Zvezda uštedela!

Kako prenose mediji u Izraelu, Crvena zvezda je postigla dogovor sa bivšim trenerom Barakom Baharom oko isplata primanja. On je...

POVEZANE OBJAVE