”Orlovi” nakrivili sombrero, Petrušev kao Korać

SrbijaMeksiko 104:67(27:20, 24:15, 34:13, 19:19)

Košarkaška reprezentacija Srbije zabeležila je i drugu pobedu na Akropolis kupu u Atini. Posle Portorika ”orlovi” su srušili i Meksiko, i to više nego ubedljivo 104:67. Ostao je još jedan meč u Atini, sutrašnji protiv domaćina, pa naša reprezentacija nastavlja pripreme u Beogradu za kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre.

Osim početnog vođstva koje su stekli trojkom, Meksikanci su bili u podređenom položaju tokom celog meča. Nekako su održavali minus u prvih deset minuta i on ni jednom nije bio dvocifren. Več na početku druge deonice razlika je postala dvocifrena, a pred kraj poluvremena iznosila je i svih 19 poena. Imao je selektor Kokoškov priliku da isproba sve varijante sa košarkašima koji su mu bili na raspolaganju za Akropolis kup, pa su svi i dobili priliku da zaigraju protiv ”sombrerosa”.

Meksikanci su u petak zadali mnogo muka domaćinu Grčkoj, izgubili su tesno taj duel, ali je Srbija već u trećem periodu imala ogromnih 39 poena prednosti. Selektor Omar Kintero pokušao je da šutevima za tri poena učini nešto više, pošto je pod košem bio gorostasni Marjanović, ali Meksikance ni šut nije preterano dobro služio. Košem Dejana Davidovca Srbija je imala okruglo 40 poena razlike, bilo je 95:55. Do kraja meča Meksikanci su uspeli samo malo da smanje razliku, ali je ona ostala ogromna.

Ostaće zabeleženo da je Filip Petrušev i u svom četvrtom nastupu u reprezentativnom dresu pos0tigao više od 20 poena, ovog puta 21, kao i protiv Portorika, a to je pre njega pošlo za rukom samo legendarnom Radivoju Koraću, koji je u svojim prvih devet utakmica u dresu na nacionalnim grbom ubacivao 20 i više poena. Pored Petruševa najefikasniji su bili Ognjen Dobrić sa 19, odnosno Boban Marjanović sa 12 koešva.

Kasnije večeras sastaju se Grčka i Portoriko, a borba za prvo mesto na Akropolis kupu vodiće se u nedelju od 19 časova, kada se u Atini sastaju Srbija i domaćin Grčka. Biće to prilika da se naša selekcija po sedmi put okiti trofejom na ovom turniru.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nadomak odbrani titule: Siti se vratio na prvo mesto! (VIDEO)

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su u gostima Totenhem sa 2-0 i tako se vratili na prvo mesto Premijer lige. Tako...

POVEZANE OBJAVE