Poraz Atlante, Bogdanović se povredio

Filadelfija je izborila majstoricu protiv Atlante u polufinalnoj seriji Istoka.

Košarkaši Filadelfije su bili bolji rezultatom 104:99.

Atlanta je vodila tokom prvog poluvremena, ali je zatim Set Kari pokrenuo seriju Filadelfije od 12:0, kojom su gosti došli do preokreta. U završnici meča su prišli Hoksi na pola koša zaostatka (94:93), ali su se ponovo brzo odvojili Siksersi.

Trenutni rezultat u polufinalnoj seriji je 3:3, a naredni meč igraće se u Filadelfiji.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović morao je ranije napustiti teren zbog povrede desnog kolena.On je za 28 minuta preovedenih na terenu ubacio 7 poena. Odličnu partiju za ekipu Atlante pružio je Tre Jang sa 34 poena , uz 12 asistencija. Kevin Hurter je dodao 17 poena , uz 11 skokova, dok je Danilo Galinari ubacio 16.

U ekipi Filadelfije Tobijas Haris je ubacio 24 poena , koliko i Set Kari. Džoel Embid je postigao 22 poena uz 13 skokova.

Naredna utakmica na programu je u noći između nedelje i ponedeljka.

Kliperski su se plasirali u finale. Oni su preokrenuli seriju protiv Jute, u šestom meču se vratili sa -25 i dobili ovu utakmicu. Ovo je najveći uspeh u istoriji kluba iz Los Anđelesa, sada će igrati protiv Feniksa za titulu na Zapadu. Terens Man je ubacio neverovatnih 39 poena. Pol Džordž je dodao 28 poena, 9 skokova, 7 asistencija, Redži Džekson 27 poena, 10 asistencija.

Kod Jute Mičel je postigao 39 poena.

Atlanta – Filadelfija 99:104 (3:3)
LA Klipers – Juta 131:119 (4:2)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ABA: Budućnost bez većih problema u polufinalu

Posle ubedljive pobede u Podgorici, košarkaši Budućnosti su poprilično lako savladali Zadar kao gosti Na taj način Podgoričani su...

POVEZANE OBJAVE