Srbija sa MVP igračem napada zlato u Tokiju!

Košarkašku reprezentaciju Srbije, nakon Akropolis kupa u Grčkoj očekuje kvaifikacioni turnir za Olimpijske igre koji će se igrati u Beogradu.

Do sada je bilo otkaza treneru Kokoškovu uglavnom zbog povreda igrača ali je odustajanje MVP-a NBA lige Nikole Jokića podiglo veliku prašinu koja se i dalje nije slegla.

Da nije sve tako crno pobrinuo se najkorisniji igrač Evrolige Vasilije Micić koji je potvrdio da će biti u timu Orlova za Tokio.

On se takođe dotakao odluke Nikole Jokića sa kojim je bio saigrač u Megi.

Imate prava da se razočarate u njegovu odluku. Svi mi imamo veliku strast za igranje u reprezentaciji. Jokić nas je uverio da moramo da poštujemo njegove odluke i sve su za poštovanje. Nijedan košarkaš u reprezentaciju ne dolazi sa interesom, već svi igramo sa srcem. Mnogi igrači su u reprezentacijama oživljavali svoju karijeru. Što se Jokića tiče, on je posebna ličnost za mene. Ja nešto slično proživljavam u Evroligi. Shvatam koja je njegova želja da ostane pribran i da sačuva svoju privatnost. Razumem njegovu odluku i neću da je komentarišem. – rekao je Micić

O igranju za nacionalni tim Micić je rekao:

Meni mnogo znači. Mislim da su sve naše košarkaške legende izgradile svoja imena u reprezentaciji, jer klupska košarka je nešto što brzo ispari. Jesu lepe titule u Evroligi, ali sva odličja u reprezentaciji su lepša, draža. Nikada nisam imao problem da se odazovem, ja se samo javim i tu sam, nikada nisam ni razmišljao o tome. Ipak, sezone su prenaporne i ko god neko želi da odmori neku godinu, to moramo da shvatimo. Telo daje signale. Ja kada mogu da igram i spreman sam, uvek ću doći. Volim svoje drugare, mi smo svi gotovo ista generacija. Ne pravim oko toga nikakvu pompu.

Na prošlim Olimpijskim igrama naša selekcija osvojila je drugo mesto kada su u finalu poraženi od SAD.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE