Baumgartner heroj: Austrija je u osmini finala!

Ukrajina – Austrija (0:1)

Baumgartner 21′

Reprezentacija Austrije savladala je Ukrajinu sa 1:0 u poslednjem kolu grupe C Evropskog prvenstva i plasirala se u osminu finala. Meč je protekao u naizmeničnim napadima ali se činilo da Austrijanci nisu mogli ranije da obezbede pobedu.

Austrija je imala izgledan napad već u 3 minutu ali se isprečio Zinčenko.

Nastavili su sa napadima čime je početak utakmice pripao njihovoj selekciji.

Imali su više pokušaja na gol dok Ukrajina još uvek nije šutnula na gol Austrije.

U 21. minutu Austrija vodi sa 1:0 pogotkom Kristofa Baumgartnera koji se dobro snašao u šesnaestercu Ukrajine i glavom matirao golmana. Zabarnji nije stigao da ga blokira i to je vođstvo. Ovaj mladi igrač time je oborio rekord postavši najmlađi strelac na ovom šampionatu i sa 21 godinom i 324 dana najmlađi strelac za svoju reprezentaciju na prvenstvima Evrope.

Ukrajinci su prvi put zapretili tek u 29. minutu kada je šut Ruslana Malinovskog odbranio Bahman.

Peh za Austriju u 32. minutu. Strelac pogotka Baumgartner mora da zbog povrede izađe van igre a menja ga Šef. Ovaj igrač je u 41. minutu sjajno uposlio Marka Arnautovića koji šutira pored gola i propušta izglednu priliku da povisi rezultat. Ponovo je isti igrač imao priliku u drugom minutu nadoknade ali je golman Ukrajine bio na visini zadatka.

U drugom delu igre čini se da su Ukrajinci počeli agresivnije u želji da izjednače. Austrija se povukla i izgleda kao da želi sačuvati minimalnu prednost. Nastavak utakmice doneo je naizmenične napade i jednih i drugih ali bez većih uzbuđenja.

Ovo je prvi put da su Austrijanci prošli u završnicu Evropskog prvenstva a u osmini finala očekuje ih duel sa Italijom koja je prvu fazu šampionata završila bez primljenog gola.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE