Danska torpedovala Rusiju: Dominantno do osmine finala!

Danska – Rusija 4:1 (1:0)

Damsgard 38′, Poulsen 59′, 68′ Dzjuba, 79′ Kristensen

Reprezentacija Danske plasirala se u osminu finala nakon što je u poslednjem kolu grupne faze EP savladala Rusiju sa 4:1. Veoma efikasan rezultat joj je zato doneo drugo mesto u grupi.

Od samog starta meča, Danska je nametnula svoj ritam igre i ima značajnu prednost u posedu lopte ali je nije materijalizovala. Prvih deset minuta protiče bez šuta na gol jedne od selekcija.

U 18. minutu Aleksandar Golovin imao je veoma dobru priliku za gol ali je šutirao pravo u Kaspera Šmajhela.

Danska je stihijski napadala u prvih 30. minuta. Rusija se organizovano branila i stvarala šanse. Ipak, u 28. minutu ukazala se prilika za Dance kada je Pjer Emil Hejbjerg šutirao pored gola.

U 38. minutu povela je Danska golom Mikela Damsgarda. Primio je dobro dodavanje iz dubine, okrenuo se i efektnim udarcem van 16 metara savladao Safonova. Osokoljeni pogotkom, Danci su mogli preko Dilejnija da uvećaju prednost ali je glavom šutirao van gola.

U 57. minutu Dilejni dobija žuti Karton zbog faula nad Zobninom. Danska je povela sa 2:0 dva minuta kasnije golom Jusufa Poulsena koji je iskoristio grešku ruskih igrača koji su pokušali da vrate loptu svom golmanu i lako ga matirao.

Šezdeset i osmi minut doneo nam je penal za Rusiju koji je realizovao Artjom Dzjuba. Međutim, Rusi nisu uspeli da smanje rezultat što je Danska iskoristila i u 79. minutu povela sa 3:1. Dva puta je golman Rusije branio šuteve Danaca ali nije uspeo da ukroti projektil Kristensena.

Nije se dugo čekalo na novi gol pošto je Joakim Mele u 82. minutu postigao četvrti gol nakon lepo izvedenog kontranapada. Nakon toga se igra Zbornaje raspala i završili su svoje učešće na šampionatu Evrope.

Danci će u osmini finala igrati protiv Velsa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pioli je bivši, poznato ko ga menja na klupi Milana

Kako prenose italijanski mediji, Stefano Pioli definitivno napušta Milan na kraju sezone. Nekadašnji trener Bolonje, Fiorentine i Lacija je na...

POVEZANE OBJAVE