KOJE SU POZICIJE ZVEZDE I PARTIZANA: Bartomeu najavio ko ima prioritet za licencu Evrolige!

Kao i svake godine, Evroliga vrši rekonstrukciju svojih takmčenja – Evrolige i Evrokupa.

Glavni razlog je traženje modela po kojem će klubovi imati finasijski benefit od igranja ova dva takmičenja. Veliki problem svih je što su prihodi i dalje daleko ispod rashoda, i igranje u Evroligi ne može da pokrije ni one skromnije budžete klubova.

Zbog svega toga ide se ka potpunom zatvaranju i Evrolige, ali i Evrokupa. Kako je najavio direktor Đordi Brtomeu, plan je da 16 timova ima A licencu, a da se Evroliga proširi na maksimum 20 klubova.

Kako je istakao, prioritet za dobijanje A licence imaće klubovi iz Italije i Rusije, kao dve zemlje sa jakim tržištem i marketinškim potencijalom. Kao glavni favoriti za dobijanje licence vide se Virtus iz Bolonje i Zenit iz Sankt Petersburga.

Što se tiče Evrokupa, i tu će broj učesnika biti 20 i iz tog takmičenja će se uskoro jedino imati prohodnost kao Evroligi.

Što se tiče ABA lige, kao i Crvene zvezde i Partizana, još uvek ništa nije poznato kakav će biti status lige u budućnosti, i da li će neko od klubova dobiti A licencu. Trenutno ABA liga ima mesto po sistemu “vajld karda”, gde , kako je i sam Bartomeu rekao, prioritet ima šampion lige, ali samo ako ispunjava uslove igranja u Evroligi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE