Hrvati razbili Škote za osminu finala! (VIDEO)

Hrvatska – Škotska (1:1)

Vlašić 17′, Modrić 62′, Perišić 77′,Mekgregor 42′,

Fudbalska reprezentacija Hrvatske pobedom protiv Škotske obezbedila je plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.

Škotska je bolje počela utakmicu i agresivnije sa željom da prva dođe do gola. To se umalo dogodilo u 6. minutu kada su nakon centaršuta promašili izglednu priliku. Dominik Livaković je dobro intervenisao.

U 14. minutu O Donel je pokušao da centrira ali je intervenisao hrvatski čuvar mreže.

Od 17. minuta vodi selekcija Hrvatske. Juranović je uputio centaršut, Perišić je spustio loptu do Nikole Vlašića koji je matirao maršala za vođstvo kockastih. Pogodak je postignut iz prvog šuta koji su uopšte uputile neka od dve selekcije.

Vođstvo je osokolilo Hrvate koji sve više napadaju na gol Škotske. Škoti su uzvratili sa još napada i na kraju onim kada je šut Megina odbranio Livaković.

Dejan Lovren je u 26. minutu bio nesmotren i faulirao igrača Škotske zbog čega je dobio žuti karton. Novi žuti karton u 35. minutu ali za Škote dobija Mek Kena. Hrvati su u međuvremenu preuzeli kontrolu nad mečom i posedom lopte.

Međutim, Škoti izjednačavaju u 42. minutu golom Kaluma Mekgregora. Hrvati nisu dobro raščistili opasnost a lopta je stigla do ovog igrača koji je preciznim udarcem smestio loptu u mrežu.

Joško Gvardiol imao je stopostotnu priliku da dovede Hrvate u vođstvo ali se dobro snašao golman Škota Maršal. Hrvati u 62. minutu ipak stižu do 2:1 golom Luke Modrića. Kovačić mu je ostavio loptu na tacni što je on iskoristio i izvanrednim udarcem desnom spoljnom pogodio malu mrežicu. Hrvati su u 77. minutu povisili na 3:1 kada je Ivan Perišić nakon kornera doneo kapitalnu prednost kockastima. Škoti su u 80. minutu imali šansu preko Če Adamsa ali se isprečio Livaković.

Hrvati će u osmini finala igrati sa drugoplasiranim iz grupe E gde su Švedska, Slovačka, Španija i Poljska.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ružna slika pred derbi: Tuča Delija i Grobara

Navijači Crvene zvezde i Partizana sukobili su se ovog popodneva uoči 173. večitog derbija koji će biti odigran na...

POVEZANE OBJAVE