Terzić oštro o FSS: Nećemo da nas reketiraju i uzimaju procente od transfera

Nakon zajedničkog saopštenja Crvene zvezde i Partizana u ponedeljak uveče gde su naveli da imaju zajednički cilj, a to je veća ovlašćenja u srpskom fudbalu, generalni direktor crveno-belih Zvezdan Tezić ponovio je zahteve večitih rivala.

Svesni smo odgovornosti koju imamo kao dva najveća kluba u Srbiji i moramo preuzeti više odgovornosti za strateške teme koje ima srpski fudbal i koji se tiču i Zvezde i Partizana ali i svih drugih klubova Super lige. Uspostavili smo komunikaciju sa rukovodstvom Partizana i dogovorili da se viđamo jednom mesečno jer imamo iste probleme koji nas opterećuju, a moramo ih rešavati ako želimo bolji i zdraviji fudbal.Juče smo imali kvalitetan sastanak koji je rezultirao saopštenjem koje smo objavili, rekao je Terzić.

U izjavi za medije Terzić je pojasnio šta konkretno smeta Zvezdi i Partizanu.

Bilo je mnogo sukoba među nama u proteklom periodu i trebalo bi svi da prihvatimo sopstvenu krivicu za takve odnose. U tom nekom nerazumevanju i nesuglasicama između Zvezde i Partizana profitirali su ljudi koji su zauzeli značajne funkcije u dužem prethodnom periodu i odlučivali i o našim sudbinama. Nedopustivo je da Crvena zvezda i Partizan budu isključeni iz procesa odlučivanja o strateškim stvarima srpskog fudbala, da se odluke donose bez javne rasprave i da se ne čuje glas klubova. Želimo od septembra izbore u FSS na svim nivoima, želimo da se Statut FSS vrati na period od 2016, da se razdvoje Super i Prva liga, da se svi klubovi Superlige vrate u IO zajednice Superlige,da se okupljamo jednom mesečno, da se uspostave kriterijumi za raspodelu novca od TV prava u skladu sa evropskom praksom, da FSS ne reketira klubove kroz naplatu 3% od transfera sto je nedopustivo, da administracija FSS ne troši naš novac bez naše kontrole i još mnogo drugih stvari. Nadamo se da je jučerašnji sastanak početak nekih novih odnosa za napredak i razvoj srpskog fudbala, zaključio je Terzić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE