Gorecka zakazao klasik sa Engleskom, hrabri Mađari bili blizu podviga (VIDEO)

Reprezentacija Nemačke je teže nego šte se očekivačo, uspela da izbori plasman u 1/8 finala pošto ke odigrala 2:2 protiv Mađarske.

Da neće biti onako kako su Nemci planirali videlo se na samom startu. Mađarska je povela golom Salaija u 11. minutu pošto je sjajno utrčao između dva defanzivca Nemačke i glavom sproveo loptu u mrežu Nojera.

Od tog trenutka izabranici Joakima Leva krenuli su sa napadima, ali nisu uspevali da stvore neku kapitalnu šansu. Mađarski igrači su se sjajno kolektivno branili i davali i više od svojih mogućnosti.

U drugom delu se nastavilo u istom ritmu, a Nemačka je do izjednačenja stigla u 66. minutu posle velike greške golmana Gulačija, a Kai Haverc se odlično snašao u peterci i sproveo loptu u mrežu.

Kako se krenulo sa centra, Mađarska je povratila vođstvo. Na dubinsku loptu odlično je reagovao Šafer, koji je glavom gurnuo loptu pored istrčalog Nojera i doneo veliku radost svim Mađarima u Minhenu.

Nemačka je ponovo krenula da opseda gol Gulačija, i do izjednačenja su stigli u 84. minutu kada je posle odbitka Gorecka šutirao sa vrha kaznenog prostora i precizno gađao donji levi ugoa.

Do kraja meča Nemačka nije pravila više kikseve, a mađarska nije imala snage da dođe do trećeg gola. “Panceri” će se kao drugoplasirani u grupi plasirati dalje, a u 1/8 finala na Vembliju očekuje ih klasik protiv Engleske.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Povratak na mesto uspeha: Šakota po četvrti put u AEKU

Dragan Šakota nastavlja sa neverovatnom trenerskom karijerom. Ponovo se vraća u GrčKu, na mesto najvećeg uspeha - AEK. Trenirao je Paok,...

POVEZANE OBJAVE