Pukla petarda: Furiozni Španci razbili Slovake!

Slovačka – Španija 0: 5 (0:2)

Dubravka (ag.) 30′, Kucka (ag.) 72′, Laport 43′, Sarabija 56′, 67’ Tores

Selekcija Španije pobedila je Slovačku u poslednjem meču grupne faze Evropskog prvenstva. Tim trijumfom obezbedili su plasman u osminu finala.

Španija je već u petom minutu imala izglednu šansu za pogodak ali dva šuta sprečili su odbrambeni igrači Slovačke. Oni diktiraju ritam meča.

Već u 10. minutu dosuđen je penal za Španiju nakon pregledanog VAR snimka. Jakub Hromada faulirao je Kokea. Međutim, šut Alvara Morate odbranio je Martin Dubravka i ostaje 0:0.

U 19. minutu Pablo Sarabija je umalo zahvatio loptu na centaršut Pedrija što bi bilo vođstvo. Isto se desilo pomenutom Pedriju nekoliko minuta kasnije. To su u jednom napadu bile dve dobre šanse za gol.

Španija vodi od 30. minuta. Pablo Sarabija pogodio je prečku ali je Martin Dubravka, nakon odbitka smestio loptu u svoju mrežu. Andrej Duda imao je šansu za Slovačku u 36. minutu ali je akcija poništena zbog ofsajda.

Prvi deo igre protekao je u dominaciji crvene furije koja je napdala i uspela je da duplira svoju prednost u trećem minutu nadoknade. Ejmerik Laport postigao je svoj debitantski gol u nacionalnom dresu. Štoper Mančester Sitija iskoristio je konfuziju i loše postavljanje slovačkog golmana te glavom prosledio loptu u mrežu.

Sa tim rezultatom otišlo se na odmor. Španci su nastavili u istom ritmu što je rezultiralo trećim golom koji postiže Pablo Sarabija na asistenciju Đordija Albe. Furija je nastavila sa atacima i od 67. minuta golom Ferana Toresa poveli su sa 4:0. Efektno se Tores snašao i petom matirao Dubravku. U 72. minutu je pukla petarda nakon autogola Juraja Kucke.

Slovačka igra se poodavno raspala tako da je ubedljiv poraz bio neminovan.

Protivnik Španije u osmini finala biće Hrvatska dok su Slovaci završili učešće na EP.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Đoković u Rimu dan ranije u odnosu na drugog nosioca

Novak Đoković će biti prvi nosilac petog mastersa sezone, na turniru u Rimu. Tako je odlučeno da gornja polovina žreba...

POVEZANE OBJAVE