Bogdanova Atlanta slavila na startu istočnog finala!

Košarkaši Atlante slavili su prvom meču finala Istoka u Filadelfiji sa 116:113 i tako napravili brejk za vođstvo od 1:0. Junak Atlante bio je fenomenalni Trej Jang koji je postigao 48 poena, uz 11 asistencija i 8 skokova.

Tokom većeg dela prvog dela Milvoki je imao prednost koja je u jednom trenutku iznosila 9 poena. Velika borba vodila se u četvrtoj četvrtini. Adetokumbo je sredinom četvrtine doneo novu prednost Baksima, koju su domaći čuvali sve do poslednjeg minuta.

Tada je Kolins pogodio veoma bitnu trojku i vratio Atlantu u igru na 1.39 do kraja, da bi 30 sekundi pre kraja Kapela pogodio veoma bitno polaganje za vođstvo Atlante. Igračima Milvokija se u tim trenucima stegla ruka i promašivali su bitne šuteve, a to je iskoristio Tre Jang da sa slobodnih bacanja dodatno odlepi Atlantu na +3. Midlton je imao šut za tri poena za produžetak, ali je promašio, pa je Atlanta pobedom započela istočnu seriju.

Jang je ubacio 48 poena, Kolins 23 poena, Kapela je imao 12 koševa i uhvatio je čak 19 lopti. Bogdan Bogdanović je za 27 i po minuta provedenih na parketu postigao 4 poena.

Na drugoj strani Janis Adetokumbo je brojao do 34 uz 12 skokova i 9 asistencija i Holidej je dao 33 poena uz 10 asistencija.

Drugi meč serije igra se u subotu, takođe u Milvokiju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NIJE SE DOMOGAO PLEJ-OFA: NBA liga dodelila nagradu Kariju (VIDEO)

Košarkaši Golden Stejta ove sezone ispali su u prvoj rundi plej-ina NBA lige. Izbacili su ih Sakramento Kingsi, koji su...

POVEZANE OBJAVE