Stanković: Napašćemo sve što možemo da napadnemo

Fudbaleri Crvene zvezde počeli su pripreme za novu sezonu. Oni danas nastavljaju pripreme u Austriji, gde će do 9. jula trenirati i igrati četiri prijateljske utakmice protiv GAK-a, Arisa, Agresa i generalnu probu protiv Šturma. Šefu stručnog štaba Dejanu Stankoviću odazvalo se 27 igrača.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da ekipa ne beži od ambicija, da će u predstojećoj sezoni “napasti sve što može” i naveo da je najveće pojačanje to što je okosnica ekipe ostala na okupu.

 –Zvezda je velika obaveza, u Zvezdi je lepo, u Zvezdi je teško, ali to je Crvena zvezda. Ne bežimo od obaveza, ambicija i zacrtanih ciljeva, tako gledamo i na ovu sezonu. Nećemo odustajati, napašćemo sve što možemo da napadnemo, kao prošle godine. Bitna je grupna faza u Evropi, prvenstvo povezano sa Kupom. To su stvari koje zaslužuju Crvena zvezda i njeni navijači, rekao je Stanković.

Svestan je Stanković da su očekivanja navijača velika i da žele plasman u Ligu šampiona što nikako nije lak zadatak.

Da bi se plasirao u Ligu šampiona moraš da pobediš šampione. U drugom kolu kvalifikacija nismo očekivali ovako teškog protivnika, ali ne posustajemo. Znamo sve o Kairatu i Makabiju. Imamo okosnicu tima, biće dva do tri pojačanja koja će doneti dodatni kvalitet. Biće još dva-tri pojačanja. Potreban nam je napadač i verujem da će se sve završiti u narednih sedam dana. Zvezda je velika obaveza. Ne bežimo od ciljeva, nećemo odustati. Napašćemo sve. Grupnu fazu u Evropi, titulu i kup. To zaslužuje ovaj klub, jasan je Stanković.

Na Stankovićevom spisku se nalaze sledeći igrači: Zoran Popović, Miloš Gordić, Marko Ćopić, Miloš Degenek, Marko Gobeljić, Milan Gajić, Radovan Pankov, Srđan Babić, Milan Rodić, Strahinja Eraković, Njegoš Petrović, Mirko Ivanić, Seku Sanogo, Veljko Nikolić, Željko Gavrić, Aleksa Vukanović, Slaboljub Srnić, Gelor Kanga, Aleksandar Katai, Milan Pavkov, Filipe Falko, Aksel Bakajoko El Fardu Ben, Marko Lazetić, Aleksa Matić i Nikola Stanković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Čukarički za tri minuta rešio duel sa Novim Pazarom, Pavkov strelac (VIDEO)

Fudbaleri Čukaričkog savladali su Novi Pazar na svom terenu sa 2-0, u utakmici 27. kola Superlige Srbije. Utakmica je...

POVEZANE OBJAVE