Đoković o novoj organizaciji: Ne idemo protiv ATP, želimo da sarađujemo sa njima…

Nezadovoljan radom ATP organizacije, srpski teniser Novak Đoković, zajedno sa Kanađaninom Vasekom Pospišilom formirao je novu organizaciju PTPA.

Za izvršnog direktora postavljen je Adam Leri.

ATP je zato ljutito napala našeg tenisera misleći kako želi zavaditi teniski svet.

Pospišil i Đoković obratili su se javnosti na današnjoj konferenciji.

Naš teniser smatra da se mnogo toga promenilo:

Razlika je u tome što se 1972. godine ATP osnovan kao unija igrača, a sada to nije. Velika je razlika, postoji partnerstvo 50-50 na papiru… Potrebna nam je transparentnost na svim nivoima i pošto sam bio u ATP savetu igrača, video sam da je sistem takav da je nemoguće napraviti razliku poput povećanje finansijskog udela za igrače”Kada vidite kako funkcioniše sistem, onda vidite da igrači nisu predstavljani na način na koji zaslužuju. – rekao je on.

O novoj organizaciji Đoković kaže:

PTPA predstavlja igrače i želi fer uslove za sve, da bude transparentna. Bio sam član saveta ATP igrača, bio sam zatvorenik tog saveta, delio sam tu ulogu. Probali smo tradicionalnim načinom, a sada i drugačijim da napravimo razliku za igrače. Ništa nije garantovano, mi smo mlada organizacija koja uči, voleli bismo da što više igrača bude u ovoj organizaciji, treba nam vaša pomoć, da prepoznate zašto smo osnovani…

To što je osnovao PTPA za Đokovića ne znači da je protiv samog ATP-a:

Ne idemo protiv ATP, želimo da sarađujemo sa njima… Videli ste kako to funkcioniše u NBA, tako bismo i mi želeli. – rekao je Đoković i dodao:

Zahvalio bih se Vaseku, PTPA će postati zvanična organizacija čiji će cilj biti da zastupamo igrače i igračice svih doba. Hvala savetnicima i timovima za komunikaciju. Napravili smo nešto čime smo veoma ponosni. Jedina svrha PTPA je da zastupa igrače i omogući im fer i korektne uslove da budu prihvaćeni u sistemu. Deo sam igračkog saveta desetak godina. Pokušali smo na konvencionalan način i nekonvencionalan da napravimo razliku za igrače. Ništa nije garantovano. Nova smo, mlada organizacija koja uči u koraku. Potrebna nam je pomoć svih. Da prepoznate vrednost naše organizacije. Inspirisan sam mnogim igračima iz prošlosti. Slušao sam priče o igračima koji su se sastajali sa ciljem da transparentno i fer odlučuju o teniskom ekosistemu.

Naš teniser nalazi se u Londonu gde se priprema za odbranu titule na Vimbldonu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Efes rutinski protiv Baskonije, Monako nakon preokreta bolji od Asvela, pobeda Barselone

Košarkaši Efesa savladali su Baskoniju i nastavili borbu za Top 10 Evrolige. Od samog početka turski predstavnik je igrao...

POVEZANE OBJAVE