Vels razbijen: Danci dominantno do četvrtfinala!

Vels – Danska 0:4 (0:1)

Dolberg 27′,48′, Mele 89′, Brajtvajt 96′

Selekcija Danske prvi je učesnik četvrtfinala prvenstva Evrope nakon što su na Johan Krojf stadionu savladali Vels koji je na prošlom EP igrao polufinale.

Prvi korner na utakmici imala je selekcija Velsa u 5. minutu. Njihova igra svodi se na izbacivanje Danijela Džejmsa i Gereta Bejla po krilima.

Danci su tek u 8. minutu prvi put uputili udarac ka golu Velsa ali je Kasper Dolberg bio neprecizan.

Velšani su zapretili u 10. minutu kada je Geret Bejl za malo pogodio. Velšani su preuzeli inicijativu i imaju izglednije prilike. Tek su prvi put u 18. minutu šutirali u okvir gola Danaca.

Rodon u 26. minutu dobija žuti karton za Vels što je prvi žuti karton na utakmici.

Od 27. minuta vodi Danska golom Kaspera Dolberga koji je primio loptu na levoj strani, probio u sredinu i izvanrednim šutem van 16 metara matirao golmana Velsa. U 32. minutu Danci su ponovo imali izglednu priliku za gol koju je sprečio Vord odbranivši pokušaj petom dolberga.

Nastavili su se ataci Danske selekcije koja je osokoljena vođstvom. Tako je i bilo do kraja prvog dela igre. Odmah gol na početku drugog poluvremena u 48. minutu. Danci su iskoristili gužvu u šesnaestercu a strelac je bio Kasper Dolberg.

Velšani su imali priliku da smanje loptu kada je šut blokirao Kristensen koga je pogodila lopta. Nakon toga spao je tempo meča. Međutim u 86. minutu Martin Brajtvajt je imao odličnu šansu kao i Anderson da dotuku Vels. Međutim, svoju šansu je iskoristio Joakim Mele u 89. minutu i tako definitivno zapečatio sudbinu Velšana. Martinu Brajtvajtu priznat je gol u nadoknadi vremena čime su Danci pokerom savladali ekipu sa ostrva.

Nastavlja se Danski san o prvenstvu 1992. kada su igrali umesto Jugoslavije i osvojili takmičenje. Velšani su na kraju meča ostali bez Vilsona dok će Danci u četvrtfinalu igrati protiv pobednika meča Holandija – Češka koji se igra sutra od 18 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KAPITEN PANTER POSLE OLIMPIJAKOSA: Imali smo utakmicu u svojim rukama

Košarkaši Partizana nisu uspeli juče da savladaju Olimpijakos u Evroligi. Imali su 14 poena viška, ali ni to im...

POVEZANE OBJAVE