Žilava Austrija poklekla: Italija kroz dramu do četvrtfinala!

Italija – Austrija 0:0 (0:0)

Kijeza 95′, Pesina 105′, Kalajdžić 114′,

Fudbalska reprezentacija Italije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva pobedom nad selekcijom Austrije. Nakon 90 minuta nije bilo pobednika a sve je rešeno u dodatnih 30 minuta.

U šestom minutu prvi incident na meču. Ćiro Imobile bio je u prilici za gol ali nije stigao do lopte pa je zakačio nogama golmana Bahmana ne stigavši da ih na vreme povuče.

Italijani su prvi put zapretili u 11. minutu ali je Spinacola bio neprecizan. Nikolo Barela imao je najbolju priliku za Azure u 16. minutu kada je Bahman nogama intervenisao sprečivši siguran pogodak.

Zapretili su i Austrijanci u 18. minutu preko Marka Arnautovića koji je šutnuo preko gola. Italijani su od starta meča preuzeli kontrolu nad mečom i imaju više lopte u posedu. U 31. minutu Ćiro Imobile umalo da postigne evrogol ali ga je u tome sprečila stativa.

Bez golova se otišlo na odmor. Italijani su više napadali i pokušavali, međutim, nisu uspeli da savladaju Bahmana. Austrijanci su se organizovano branili i uspeli da izdejstvuju ovakav rezultat.

U drugom delu igre Italijani su nastavili sa napadima a prvu šansu za Austriju imao je Marko Arnautović koji nije imao podršku saigrača prilikom solo prodora u 48. minutu. Četiri minuta kasnije, imali su Austrijanci dobru šansu iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca postignu gol ali je David Alaba šutirao preko gola.

Pokušao je i Marsel Sabicer u 62. minutu ali je Bonući zaustavio njegov šut koji je otišao u korner posle koga je šut Arnautovića zaustavio Donaruma. Njegov gol iz 65. minuta poništen je zbog ofsajda kada mu je Alaba glavom prosledio loptu.

Do kraja meča nije bilo izglednih prilika za gol. Austrija je sjajnom odbranom odolela Italiji i otišlo se u produžetak.

Prva prilika ukazala se za Italiju u 94. minutu kada je Kijezin šut zaustavio Bahman ali nije onaj minut kasnije i Italija vodi sa 1:0. Lajmer nije uspeo da ga pokrije što je on iskoristio i šutirao u golmanov bliži ugao. U 104. minutu Lorenco Insinje je vrlo dobro šutirao iz slobodnjaka ali austrijski golman je paradom sprečio dupliranje prednosti. Nije se dugo čekalo na novu šansu jer već u 105. minutu Italijani vode sa 2:0 golom Matea Pesine. Beloti je zadržao loptu u šesnaestercu i uspeo da mu asistira za vođstvo.

Na početku drugog produžetka Austrijanci su preko Luisa Šauba imali šansu da smanje rezultat ali se isprečio sigurni Donaruma. I u 111. minutu imali su Austrijanci novu priliku a preko gola šutirao je Sabicer. Saša Kalajdžić u 114. minutu donosi dramu i smanjuje na 2:1. Korner je izveo Šaub a on se snašao između nekoliko igrača Italije na prvoj stativi. Kijeza je u 120. minutu mogao da stavi tačku na meč ali je odbrambeni igrač uspeo da mu ne dozvoli da zatrese praznu mrežu.

Italijani će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom meča Belgija – Portugal koji se igra sutra od 21 sat.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: Dončić nosio Dalas, ispao prošlogodišnji vicešampion! (VIDEO)

Sinoć su se u NBA ligi odigrala dva plej-of susreta. Dalas je stigao nadomak polufinala zapada i meča protiv Oklahome....

POVEZANE OBJAVE