Bombom Torgana Azara, Belgija poslala Portugaliju kući!

Reprezentacija Belgije savladala je Portugal u osmini finala Evropskog prvenstva rezultatom 1:0. Belgijnaci su pobedom u Sevilji srušili aktuelnog šampiona, te ćemo 11. jula dobiti novog vladara Starog kontinenta. Meč se igrao na stadionu “La Kartuha” u Sevilji i pobednik ovog duela će u četvrtfinalu igrati sa Italijom koja je pobedila Austriju sa 2:1.

Posle mirnog početka, prvi ozbiljniji napad Portugalaca i odmah šansa. Sve se to dešavalo u 6. minutu igre kada je Renato Sančes došao do kaznenog prostora, proigrao je Žotu, on je šutirao sa 17 metara, ali neprecizno, lopta je otišla kraj leve stative gola Kurtoe.

Prva šansa za Belgijance je usledila par minuta kasnije, Eden Azar i Lukaku su razmenili paseve, a upravo je fudbaler Intera pokušao da ugrozi golmana Portugalaca, ali nije uspeo u toj nameri.

Igrači Belgije dobro su pazili na Kristijana Ronalda, koji je prvu priliku da oproba šut dobio tek u 25. minutu iz prekida. Šutirao je u desni donji ugao, ali Kurtoa nije imao problema da interveniše.

Kada smo svi mislili da će se na odmor otići bez golova, trenutak iz 42. minuta je promenio sve.

Torgan Azar je prihvatio loptu, krenuo ka golu Portugalaca, raspalio bombu sa 20 metara, lopta je završila u mreži. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Loše je počelo drugo poluvreme za Belgiju, posle starta Palinje, povredio se Kevin de Brujne, umesto njega je na teren morao Dris Mertens.

Pokušavali su Portugalci na sve načine da okrenu situaciju u svoju korist, Feliks i Bruno Fernandeš su ušli, ali nije vredelo.

Može se reći da su Portugalci imali bolje i ozbiljnije šanse, posebno Žota koji je imao bar dve izgledne prilike, a i Rafael Gerero koji je pogodio stativu. Međutim, realizacija je zatajila kod izabranika Santoša, a Belgija je otišla u četvrtfinale.

Belgija će se u četvrtfinalu sastati sa Italijom, a meč je na programu 2. jula u Minhenu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real Madrid šokirao Siti na Etihadu i obezbedio plasman u polufinale LŠ (VIDEO)

U revanš meču četvrtfinala Lige šampiona Real Madrid pobedio je Mančester siti psole penala. Posle 90 minuta bilo je...

POVEZANE OBJAVE