Đoković u drugom kolu Vimbldona

Đoković – Drejper  3:1 (4:6, 6:1, 6:2, 6:2)

Novak Đoković uspešno je započeo odbranu titule na Vimbldonu pobedom nad domaćim teniserom Džejkom Drejperom. Britanac je uzeo prvi set ali je prvi teniser sveta u ostala tri pokazao klasu i meč rešio u svoju korist.

Prvi set

Naš teniser je u prvom gemu pokazao sigurnu igru na svoj servis i uzima ga bez izgubljenog poena. U drugom gemu na, brejk loptu za njega, Đoković se nezgodno okliznuo što je nakratko zabrinulo navijače. Ipak, uprkos duplim greškama i promašenim servisima, Britanac je izjednačio na 1:1.

Odmah u narednom gemu stekao je dve brejk lopte protiv prvog tenisera sveta. Iskoristio je drugu i poveo sa 2:1. Posle Đokovića, i Drejper se okliznuo ali ništa strašno. Naš teniser je loše započeo meč i već posle četiri gema je u zaostatku od jednog brejka.

Ponovo je Đoković doživeo pad u šestom gemu iako je imao šansu da anulira prednost protivnika. Međutim, Drejper je ponovo bio na visini zadatka i poveo sa 4:2. Đoković je zatim ekspresno smanjio na 4:3.

U osmom gemu ponovo je Đoković mogao da napravi brejk ali propušta tri vezane brejk lopte i ostao je kratkih rukava. Srpski teniser izgubio je prvi deo igre dozvolivši rivalu jedan brejk i ne iskoristivši nekoliko brejk lopti. Ovaj set obeležilo je klizanje oba igrača ali i izuzetna igra mladog Britanca kada je bio pod pritiskom.

Drugi set

Đoković je tek sada napravio brejk na početku drugog dela igre i stekao prednost od 3:0. Dobrim servisima, naš teniser održava prednost i vodi 4:1. U narednom gemu napravio je brejk i poveo 5:1 u servis za izjednačenje u setovima što se i dogodilo nakon samo 26 minuta igre.

Treći set

Novak nastavlja dobro da servira i u trećem delu igre pa je na početku rezultat 1:1. Prvi brejk pravi Novak Đoković nakon što je Drejper promašio loptu u odsudnom momentu. Nole je poveo sa 3:1 i dobrim servisima održavao stečenu prednost. U sedmom gemu drugog seta, naš teniser pravi novi brejk i vodi 5:2 i servira za 2:1 u setovima. To se i dogodilo nakon dva uzastopna asa našeg tenisera.

Četvrti set

U trećem gemu Đoković je imao brejk loptu koju je Drejper spasao sjajnim volejem. Međutim, treću brejk loptu je naš as iskoristio i poveo sa 2:1. Ubrzo je materijalizovao brejk a povevši 3:1 a kasnije je opet rivalu oduzeo servis za 4:1. Uz malo poteškoća i dva asa Đoković je poveo sa 5:1. Ponovo je as servisima naš teniser završio meč.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv pobednika meča Marselo Barios Vera iz Čilea i Kevina Andersona iz Južne Afrike.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE