Obradović predstavljen: Jedino šta nas interesuje je da se vratimo da igramo Evroligu

Proslavljeni srpski stručnjak Željko Obradović vratio se posle skoro 30 godina u Partizan odakle je počeo svoju veoma uspešnu trenersku karijeru ovenčanu sa devet titula prvaka Evrolige.

Danas je tim povodom održana konferencija za medije gde je predstavljen novi trener.

O razlozima zašto se vratio, Obradović kaže:

Prva misao ide ka tome da se pridružim čestitkama u košarkaškom Savezu na uspehu, Daniloviću, Marini Maljković. Želim naravno da iskoristim priliku da se zahvalim predsedniku kluba, Ostoji Mijailoviću na šansi da radim u Partizan. Vratio sam se zbog emocija koje dolaze iznutra. Srećan sam što sam trener Partizan. Biio sam u kontaktu sa Savićem tri meseca, drago mi je što je Ostoja sredio neke finansijske stvari u klubu. Sada svi želimo da vratimo Partizan tamo gde pripada. U Evropi ne postoji klub koji je dao toliko igrača, koji su osvajali toliko trenera. Jedini klub koji jeu rangu sa Partizanom je možda Real Madrid.

On je istakao da je jedan od ciljeva povratak kluba u Evroligu:

Voleo bih da Evroliga, s obzirom da će se možda menjati sistem takmičenja, da možda više klubova sa ovog podneblja budu učesnici. Znam šta se od mene očekuje. Jedino šta nas interesuje je da se vratimo da igramo Evroligu. Ali, ne godinu dana, već da budemo sastavni deo. Partizan to zaslužuje– rekao je Obradović i dodao:

Mnogi su mi rekl da je ovaj potez rizičan, ali ja ne mislim, ogromna želja mi je da radim sa igračima, pauzirao sam, Partizan je čista aemocija. Želimo da napravimo konkuretant tim. Crvena zvezda, Budućnost, Igokea, Olimpiija, Mornar… Svi zaslužuju respekt. Mogu da obećam samo rad, da ćemo sve uraditi da vratiimo Partizan gde mu je mesto. Biću izuezno zadovoljan ako kažemo da smo sve dali od sebe i mi i igrači. Probaćemo da uradimo sve da vratimo Partizan tamo gde mu je mesto.

Nakon imenovanja novog trenera, košarkaše Partizana očekuju pripreme i formiranje tima za novu sezonu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poarje napušta Real: Već ima ponudu ovog evroligaša

Kako stari stoje francuski centar Vensan Poarje napustiće Real Madrid po okončanju ove sezone. Centar ostaje bez ugovora za narednu...

POVEZANE OBJAVE