Zvezda krenula četvrtom, dobra provera Stankovićevog tima protiv Austrijanaca

GAKCrvenazvezda 0:4(0:3)
Ivanić 14′, Katai 20′(p), Kidl 29′(ag), Srnić 60′

Svoju prvu pripremnu utakmicu u Austriji, Crvena zvezda je odigrala protiv tamošnjeg drugoligaša GAK iz Graca. Ovaj tim je nekada bio i šampion Austrije, ali je doživeo finansijski slom pre skoro dve decenije i morao je među amatere. Poslednjih godina GAK se polako uspravlja i vratio se u drugu ligu, sa željom da uskoro ponovo zaigra u Bundesligi. Ipak, u ovom trenutku je preslab za prvaka Srbije, pa je Zvezda, bez mnogo problema, upisala ubedljiv trijumf.

Dejan Stanković odlučio se da meč započnu Popović na golu, po bokovima Gajić i Rodić, u centralnom delu odbrane Pankov i povratnik Babić, dok je ispred njih igrao Sanogo. Sa desne strane je dejstvovao Falko, a sa leve Katai. Iza najisturenijeg Pavkova igrao je Ivanić. Inače timu se još nisu priključili golman Borjan, zbog obaveza u reprezentaciji Kanade i novalija Aleksandar Dragović, koji je u subotu ispao sa Evropskog prvenstva sa selekcijom Austrije.

GAK je zaigrao ofanzivno, bio je bolji austrijski drugoligaš do prvog Zvezdinog gola, a imao je i jedan pokušaj preko Ruseka. Posle sjajnog dodavanja Rodića, Ivanić se poigrao sa rivalom i rutinski smestio loptu iza leđa golmana Majerhofera u 13. minutu. Neposredno pred gol, GAK je stvorio gužvu pred golom Zvezde. I drugom pogotku srpskog šampiona prethodio je napad Austrijanaca. Preko gola je tukao Fink, a Pavkova je u kaznenom prostoru GAK-a srušio Huber. Precizan sa bele tačke bio je Katai u 20. minutu. Najbolju šansu imao je Kidl za GAK, ali je Popović odlično odbranio u 21. minutu.

Ostatak poluvremena protekao je u dominaciji Crvene zvezde. Katai je glavom tukao u golmana GAK-a, a posle gužve u 29. minutu, lopta se posle udarca Pavkova odbila od prečke, pa pogodila u nogu Kidla i završila u mreži. Bilo je to 3:0, a moglo je da bude i više, samo da je Pavkov u dva navrata bio prisebniji pred golom Majerhofera.

Promenio je Dejan Stanković kompletnu postavu, pa su u nastavku igrali: Gordić, Bakajoko, Gobeljić, Eraković, Degenek, Petrović, Kanga, Ben, Srnić, Gavrić i Krstović. Odlične šanse na startu nastavka imali su Krstović i Gavrić, a u 56. minutu Gelor Kanga je topovski tukao sa 2o metara i uzdrmao prečku gola Austrijanaca. Novi gol smo videli posle sat vremena igre, Ben je završio najveći deo posla, a Srnić je klizećim startom s loptom ušao u mrežu.

Imala je Zvezda još nekoliko dobrih napada do kraja meča, trudio se agilni Krstović da postigne gol, ali mu to nije uspelo iz nekoliko pokušaja. GAK je bio zadovoljan sa samo četiri lopte u mreži i nije, osim u jednom trenutku, ugrožavao gol Beograđana. Naredni rival osvajača duple krune u Srbiji je grčki Aris u četvrtak 1. jula.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MADRID: Još jedna predaja, Kanađanin u finalu

Na mastersu u Madridu došlo je do još jedne predaje meča. Janik Siner nije ni izašao na četvrtfinalni meč zbog...

POVEZANE OBJAVE