Krajinović nemoćan na Vimbldonu!

Srpski teniser Filip Krajinović završio je takmičenje na Vimbldonu u prvom kolu, pošto je bolji od njega bio Australijanac Aleks Bolt, 149. reket sveta, sa 3:0 u setovima.

Krajinović je 44. na ATP listi, bio je veliki favorit protiv Bolta, ali nije uspeo da opravda takav status. Na kraju je Bolt slavio sa 7:6, 6:4, 7:5. Meč je trajao 2 sata i 7 minuta.

Odlučujući momenat bio je taj-brejk prvog seta. U njega se ušlo bez brejkova, a tamo je Bolt slavio sa 7:5 i tako poveo sa 1:0 u setovima. Posle toga je psihološka prednost otišla na njegovu stranu, dok Krajinović nije uspeo da se vrati u meč na pravi način.

U drugom setu, Bolt je oduzeo servis Krajinoviću i poveo 4:4, ali je Srbin odmah uzvratio. Međutim, već u narednom gemu Bolt je ponovo napravio brejk, a potom osvojio gem u kom je servirao za 2:0. 

U trećem je Filip poveo sa 2:0, ali je potom dozvolio protivniku četiri uzastopna gema, posle čega nije bilo spasa.

Krajinović je za sada jedini srpski igrač koji je završio ovogodišnje izdanje Vimbldona. Pre njega uspešni na startu bili su Novak Đoković, Dušan Lajović, Laslo Đere i Miomir Kecmanović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE