Sportsko klađenje: Implicitna verovatnoća

Jedan od najvažnijih delova uspešne prakse sportskog klađenja na internetu je razumevanje načina na koji kvote na klađenje funkcionišu. Drugim rečima, morate razumeti matematiku iza svake opklade. Stoga, uzmimo u obzir kvote na klađenje koje nudi kladionica kao vjerovatnoća da će određena ekipa ili pojedinac dobiti utakmicu.

Teorija verovatnoće: Šta je verovatnoća?

Prema Wikipedia.com, verovatnoća je “numerički opis verovatnoće da će se neki događaj dogoditi ili verovatnoće da je predlog istinit.” Kao rezultat toga, što je veći broj koji pokazuje hoće li određeni igrač ili ekipa dobiti utakmicu, to je veća verovatnoća da će ovaj pojedinac ili ekipa dobiti utakmicu. Napokon, zbog celovitosti, teorija verovatnoće definiše se kao „grana matematike koja se bavi verovatnošću“.

TIPOVI KLADIONIČARSKIH KOEFICIJENATA

U ovom je trenutku izuzetno važno napomenuti da se morate registrovati kod verodostojne sportske kladionice kako biste osigurali da izračun kvota za klađenje bude pošten i pravedan. U suprotnom ćete izgubiti ukupnu vrednost svog budžeta. Stoga je dobra ideja potražiti onlajn stranicu za pregled kladionica, poput Kladjenje.rs, kako biste pronašli legitimnu sportsku kladionicu kako biste osigurali poštenu pogodnost prilikom klađenja na sportske događaje. Pre nego što pogledamo kako pretvoriti koeficijente za klađenje u impicitnu verovatnoćuvjerojatnosti, pogledajmo tri različite vrste koeficijenata za klađenje jer su ove informacije relevantne za izračun verovatnoće.

Decimalni koeficijenti

Kratko rečeno, decimalni koeficijenti označavaju iznos koji možete osvojiti za svaki 1 evro za koji rizikujete opkladom. Prema tome, ako je šansa da igrač 1 pobedi u teniskom meču 5,00, tada je zarađeni iznos pet puta veći od uloženog iznosa. Dakle, ako uložite 100 evra na igrača 1 za pobedu u igri, dobit ćete 500 eura.

Koeficijent u razlomku

Ovi koeficijenti su poznati i kao britanske ili tradicionalne kvote i zapisuju se kao razlomak poput 5/1 ili kao odnos pet prema jedan. Opet, ako pogledamo naš primer, ako uložite 50 evra na igrača 1 koji pobeđuje u teniskom meču, a šanse su 5/1, dobit ćete 250 evra.

Američki koeficijenti

Američki koeficijenti Moneyline označeni su znakovima + i – propraćeni brojem. Znak – označava favorita za pobedu u meču, dok znak + označava autsajdera.

Pretvaranje koeficijenata za klađenje u verovatnoću

Podrazumevana verovatnoća ishoda = ulog (uloženi iznos) / ukupna isplata. Na primer, ako koristimo koeficijente u razlomku i pretpostavimo da su šanse da igrač 1 pobedi u teniskom meču gore istaknuti 5/15. Ulog je 5, a ukupna isplata je 15. Dakle, u ovom scenariju, implicirana verovatnoća = 5/15 x 100 da se dobije postotak. A šanse da igrač 1 pobedi u meču su 33,3% Verovatnoća da igrač 1 dobije utakmicu s decimalnim koeficijentom 2,20 izračunava se kao 1 / 2,2 x 100 pokazuje da 45,45% igrača 1 pobjeđuje u meču.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RASPRODAJA U NAJAVI: Leverkuzen za 60 miliona ostaje bez važnog igrača, tri premijerligaša stala u red?

Fudbaleri Bajer Leverkuzena ove sezone su nadomak triple krune. Bundesligu su osvojili, a pokušaće da je završe bez poraza. U...

POVEZANE OBJAVE