Sterling i Kejn zapalili Vembli za četvrtfinale EP (VIDEO)

Engleska-Nemačka 2:0

Sterling 75′, Kejn 86′

U pretposlednjem meču osmine finala na Evropskom prvenstvu reprezentacija Engleske je slavila protiv Nemačke za ulazak u četvrtfinale rezultatom 2:0.

Od samog starta bilo je uzbudljivo na “Vembliju”. Kimih je u trećem minutu pokušao da pripreti Pikfordovom golu, ali je Kajl Voker rutinski intervenisao.

Megvajer je zatim odlično primio centaršut iz ugla, ali je Gosens odradio dobar posao i pokvario planove Engleza. Hari Kejn je u prvih pola sata igre ostvario samo dva kontakta sa loptom. Vezali su Nemci dva ozbiljna napada. Prvi je imao Kimih ubacivši loptu u kazneni prostor Engleza, ali zakasnio je u skoku, odmah potom Verner je bio u šansi posle dodavanja Haverca, ali je šutirao po sred Pikforda, koji je sačuvao loptu. Pokušao je Kejn pred kraj prvog poluvremena, međutim iznudio je samo faul, pa je usledio slobodan udarac za Engleze, koji nije promenio rezultat.

Nabolja šansu engleski tim imao je u drugom minutu nadoknade. Kejn je konačno dobio priliku, našao se jedan na jedan ispred golmana, ali Humels je intervenisao i gotovo izbacio loptu iz gola. Već na startu drugog poluvremena Haverc je uputio sjajan šut , ali je Pikford u svom stilu odlično intervenisao.

U nastavku se igralo ofanzivno, međutimnije bilo golova. Englezi su poveli u 75. minutu preko Rahima Sterlinga. Kejn je započeo napad, pronašao Griliša, da bi ovaj dodao dalje do Šoa koji je asistirao, a fudbaler Sitija zatresao mrežu za 1:0. ​Miler je promašio čist zicer. Potpuno sam bio je fudbaler Bajerna, ali nije uspeo da zatreze mrežu. Englezi su nastavili sa agresivnom igrom i vrlo brzo došli i do drugog gola. Hari Kejn je u 86. minutu postigao drugi gol za svoj tim i ugasio sve nade reprezentacije Nemačke da mogu stići do pobede u ovom meču.

Reprezentacija Engleske će u narednoj fazi igrati protiv boljeg iz duela Švedska – Ukrajina.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE