Kraj za Lajovića u drugom kolu

Evans – Lajović 3:0 (6:3,6:3, 6:4)

Srpski teniser Dušan Lajović izgubio je danas u drugom kolu Vimbldona od Britanca Danijela Evansa sa 3:0 u setovima. Očigledno je umor nakon maratona u pet setova sa Žilom Simonom ostavio traga pa nije mogao da pruži još jednu dobru partiju.

Britanac je bio bolji u prvom setu i iskoristio je greške našeg tenisera. Imao je tri brejk lopte i sve je realizovao za 6:3 dok je naš teniser iskoristio samo jednu od pet prilika da oduzme servis rivalu. Ključni trenutak prvog dela igre desio se u sedmom gemu do kada je naš teniser držao egal a izgubio je tri gema za redom.

Rezultat drugog dela igre bio je preslikan prvi, takođe sa 6:3. Jedinu brejk loptu Evans je iskoristio u šestom gemu što je bilo dovoljno da uzme i drugi set i povede sa 2:0.

I u trećem setu Evans pravi brejk u četvrtom gemu što ga dodatno približava pobedi. Britanac je ponovo uzeo servis našem teniseru ali je Lajović uzvratio brejkom i smanjio na 5:3 i svojim servisom ima priliku da unese dodatno uzbuđenje. To je krajnjim naporom uspeo spasivši meč lopte protivnika.

To je bio njegov poslednji trzaj pošto je u narednom gemu Evans Lako priveo meč kraju.

On će u narednom kolu igrati protiv pobednika meča između Francuza Antoana Hoanga i Amerikanca Sebastijana Korde.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE