Preuzeo je rizik: Benitez novi trener Evertona

Proslavljeni španski stručnjak Rafa Benitez zvanično je predstavljen kao novi trener Evertona sa kojim je potpisao ugovor na tri godine.

To je izazvalo žestoku reakciju navijača gradskog rivala Liverpula gde je ovaj Španac boravio od 2004. do 2010. zbog čega je čak i dobijao pretnje da ne potpiše ugovor:

Benitez će prvi radni dan na klupi Karamela imati 5. jula kada je planirano okupljanje ekipe. Pre Liverpula, on je trenirao Valjadolid, Osasunu, Ekstremaduru i Valensiju sa kojom ima dve titule u primeri. Nakon boravka u Liverpulu, bio je angažovan i u Čelsiju, Napoliju, Realu i Njukaslu.

Nije krio svoje zadovoljstvo dolaskom na Gudison umesto Karla Anćelotija koji je preuzeo Real Madrid:

Oduševljen sam zbog dolaska u Everton. Impresinirala me je ambicija najvažnijih ljudi u klubu i njihova želja da naprave uspeh sa ovim istorijskim timom. Mislim da se ovde rade dobre stvari. Rešen sam da odigram veliku ulogu u ostvarivanju ambicija ovog kluba. – rekao je Benitez.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Predsednik Zvezde se javno zahvalio Baharu

Fudbalski klub Crvena zvezda postigao je dogovor sa bivšim trenerom Barakom Baharom oko isplata primanja. Tim povodom oglasio se...

POVEZANE OBJAVE